Pleur op met je democratie

Onder hoongelach schuifelde Thierry Baudet vorige week achter de interruptiemicrofoon vandaan. En met Thierry, de rest van het Nederlandse volk. Hoe grondig en diepgeworteld mijn hekel aan de heer Baudet ook is, ergens heeft hij wel een punt. De Nederlandse democratie wordt met een vrolijke glimlach op de pedante smoel van Rutte nietig verklaard. Ja ja lieve mensen, niemand wil dat ik de dividendbelasting afschaf, ik heb het daar tijdens de verkiezingen ook nooit over gehad, maar ik doe het lekker toch, want ik ben de baas en jullie zijn het onwetende klootjesvolk. Het is vast onbedoeld, maar een beter argument voor het partijkartelverhaal van die lavendelblaaskaak is er niet. De plebejers mogen af en toe naar de stembus, maar uiteindelijk bepalen ze op het binnenhof zelf wel eventjes hoe alles werkt. Tegenover het motief van Thierry Baudet sta ik uiterst wantrouwend, die studentikoze kutkop met die cartooneske hoeveelheid arrogantie die uit z’n poriën stroomt bezorgt m’n zintuigen acuut ebola, maar is dat uiteindelijk wel relevant? De motivatie achter het oplossen van een probleem is ondergeschikt aan het uiteindelijke oplossen ervan. Mark Rutte is een corrupte paardenlul, dat staat buiten kijf. Nooit eerder in de geschiedenis heeft een premier meer onzin verkocht aan het volk zonder een enkele repercussie. Wel / niet gelezen memo’s, toevallige publicatiedata van vertrouwelijke informatie, het houdt niet op, maar weet je, het interesseert me eigenlijk geen ene flikker. Waarom doeken we dat stemmen niet gewoon helemaal op. Ik heb in mijn hele leven werkelijk nog nooit met volle overtuiging op iemand gestemd. De laatste gemeenteraadsverkiezingen heb ik mij laten leiden door ongegeneerd nepotisme, de verkiezing ervoor gaf ik goedkeuren mijn stem aan de karakteristieke Hollandsche neus van Sybrand Buma en in het verleden stemde ik ooit op Femke Halsema, omdat ik haar stiekem gewoon een geil wijf vind. En nu ben ik over de breedte genomen nog best wel een politiek geëngageerd persoon (denk ik).

We kunnen het politieke stelsel veel beter indelen door een simpel formulier met de woorden links en rechts. Mensen kunnen stemmen op links of rechts. In het huidige politieke klimaat is rechts zeer duidelijk aan de winnende hand in Nederland (en bijna overal), een duidelijk signaal dat links aan het falen is. Welk smoelwerk er dan precies de “beste” is op rechts? Lekker boeiend, ze doen allemaal heel goed hun best om te zeggen wat we willen horen om zo hun politieke carrière te verrijken. Rutte doet het, Baudet doet het, Klaver doet het, eigenlijk doen alleen de jongens van SGP consistent precies waar ze voor staan, maar goed. Laat die kneuzen lekker. Geen aandacht meer aan besteden. De meerderheid stemt rechts? Prima, laat de jongens op rechts achter gesloten deuren lekker uitvechten wie er de komende vier jaar de baas speelt. Geen camera’s, geen uitzendingen, geen reclames, niets. Wedden dat de helft van de politici (Hoi Jesse en Thierry) opeens sowieso geen zin meer hebben in de politiek? Denk je dat Jesse Klaver nog zo begaan is met het volk als hij het niet meer theatraal op TV mag zeggen? Denk je dat Thierry Baudet nog wil opkomen voor de kleine man als hij niet meer als een debiel in een legervest wat mag wauwelen in de tweede kamer onder het oog van 50 camera’s? Ik denk het ook niet nee. Verkiezingen zijn niets meer en niets minder dan plaswedstrijdjes tussen een paar kneuzen in pakken met een leuk baantje in de politiek. Flikker op met die populariteitsverkiezingen. Flikker op met die ijdeltuiterij. Het publiek roept, we willen bijsturen naar rechts, en jullie gaan daar in stoffige kamertjes in een door de media grotendeels genegeerd binnenhof voor zorgen. Daar doen jullie het toch voor? Ter meerdere eer en glorie van Nederland?

Weg met het televisie debat, je ode aan de handen, je visserslatijn, je neus en je camouflagetrui. Het is tijd om de democratie los te wrikken uit de handen van die overbetaalde B-acteurs in Den Haag en terug te geven aan het volk.

#revolutie

Related posts

Leave a Comment