Brief aan de postcodeloterij

Kunnen jullie misschien ophouden met de nooit aflatende stroom bagger die jullie richting mijn brievenbus sturen? Het is nogal zonde van die bomen, aangezien ik het allemaal ongeopend de prullenbak in flikker. Heeft best een tijdje geduurd trouwens. Toch altijd zo’n vervelend stemmetje in je achterhoofd dat fluisterd, misschien heb je wel een miljoen gewonnen, die gok wil je toch niet nemen? Echter, na vijftienhonderd keer te hebben gelezen dat ik vijf vakjes moet openkrassen en bij een bepaald symbool (DAT ZIT ER ALTIJD) een code in mag voeren op een website om vervolgens te lezen dat ik deze keer helaas niets heb gewonnen, maar wel vijf cent korting krijg op een abonnement voor de komende dertig jaar, ben ik overtuigd dat jullie helemaal niet hopen dat ik miljonair word en dat jullie gewoon een stelletje moreel failliete uitzuigers zijn die de pleures kunnen krijgen.

De media berichten tot in den treuren over mensen onder de armoede grens, mensen met schulden, mensen die naar de voedselbank moeten. Het nieuws zit er vol mee. Tussendoor word je tijdens de reclameblokken verrast door Winston Gerstanowitch die met zijn gelikte kut-prodent-bek komt vertellen dat je voor maar weet ik veel hoeveel euro kans maakt op de super mega turbo jackpot van vijfhondermiljoenmiljardtriljard. Nou trap ik daar natuurlijk niet in, maar Anita uit de schilderswijk die zestien kinderen moet opvoeden van haar uitkering denkt waarschijnlijk nou, laat ik het maar proberen, kutter dan dit wordt mijn leven vast niet. Hoe kan dit niet verboden worden? Laat die kneuzen van de loterij lekker een vak gaan leren en daar geld mee verdienen in plaats van toch al straatarme dombo’s uit te knijpen door ze een droom voor te houden waarvan de uitkomst onwaarschijnlijker is dan om het leven komen tijdens een vliegtuigcrash die onstaat, omdat er een onzijdige albinopauw in de motor vliegt. Voor de goede orde even wat headlines van de bovenste paar loterijpagina’s op Google:

Winnen doe je bij de Postcodeloterij

Alle dagen prijs

Waar heel Nederland wint

Gegarandeerd een geldbedrag

Misleidende onzin. Als Campina morgen gaat beweren dat je onverwoestbaar wordt van een glas melk, worden we ook boos, dus waarom nu niet?

Reclame maken voor roken mag al niet meer. Reclame voor drank zal onze weldeugende, overwegend Christelijk overheid ook vast een keer in de ban doen, maar ik zou persoonlijk een stokje steken voor die misleidende schijtpost van de loterij. Mensen valse hoop geven is tot daaraan toe, maar er rijk mee worden, verdient wat mij betreft een plekje in het eeuwige hellevuur. Arme mensen moeten hun geld uitgeven aan luiers, voedsel en de huur van hun sociale krotje in een vinexwijk. Niet aan de schedelwax van Gaston, of de botoxbehandeling van Caroline Tensen (hoe oud is zij überhaupt, 160?). We zijn zogenaamd zo’n sociaal land, maar staan dit soort middeleeuwse volksmisleiding gewoon lachend toe. Ik betaal met liefde mijn belasting (nou ja, liefde), maar wel zodat uitkeringstrekkers er eten van kopen in plaats van een staatslot. Nee, natuurlijk verplicht niemand je om dat te doen, maar arme mensen zijn over het algemeen niet arm, omdat ze zo fucking goed zijn het de omgang met geld. Betuttelen doen we in Nederland graag, dus die mensen een zetje in de goede richting geven door de mensen van de loterij op een electrische stoel te pleuren kan best.

 

 

Related posts

Leave a Comment