Niet mijn burgemeester

Oké, ik geef het op, we zijn nu echt af. Afgelopen zaterdag werd in Amsterdam een man van 24 in elkaar geslagen met een baksteen. Het slachtoffer was homoseksueel, iets waar de drie daders, twee Surinamers en een Marokkaan, aanstoot aan namen. Dit lieten ze hem in de metro al even weten door zeer cordiaal homo en boeler naar hem te roepen. Toen hij uitstapte achtervolgden ze hem en sloegen ze hem in elkaar met onder meer een baksteen. Buitenlanders hebben het nou eenmaal niet zo op homo’s, zeker onder mensen van de Islamitische persuasie is het nou eenmaal een beetje taboe. Dat bedoel ik niet discriminerend, het staat immers gewoon netjes geschreven in de Koran. Dat ga ik hier niet citeren, want dan gaan er in Indonesië mensen massaal de straat op om te scanderen dat ik de doodstraf moet krijgen.

Onzin, zo oordeelt Mirik Milan, de nachtburgemeester van Amsterdam.

– Zijn tagline op Twitter luidt overigens: “no is the first step to yes”, euh metoo?!-

Milan opent een stuk in Parool met: “Was het enkel antihomogeweld, of zit er bij de daders meer achter? Komt hun geweld voort uit woede en onmacht, omdat de daders zelf ook gediscrimineerd worden? “

Ik weet oprecht niet waar ik moet beginnen.  Ten eerste, is het nou echt zo ongehoord om te erkennen dat mensen met een migratieachtergrond over het algemeen hier naartoe komen uit landen waar het begrip voor homoseksualiteit lager, of in sommige gevallen zelfs strafbaar, is? Ten tweede, werkt dit andersom ook? Zou onze Mirik een even begripvol stuk schrijven als drie blanke homoseksuele jongens een Surinamer in elkaar meppen met een loden pijp nadat ze hem in de metro uitmaken voor roetmop en zwartjoekel? Ik hoop het niet.

Mirik gaat verder: “Het antihomogeweld moet stoppen, maar we moeten ook uitzoeken waar het echt vandaan komt.” Dat komt door er met een paplepel ingegoten intolerantie lieve Mirik. Dat kan komen door cultuur, milieu, het IQ van je ouders, wat dan ook. Het is niet voorbehouden aan mensen die hier naartoe komen vanuit andere landen. Er zijn genoeg autochtone homofoben. Poten rammen is niet voor niets een Nederlands woord. Het heeft echt helemaal niets te maken met je gediscrimineerd voelen en dat afreageren op de homoseksuele medemens.

Vervolgens brabbelt de nachtburgemeester over een diversity pride waar je Arabische muziek verandert in een houseplaat en iedereen met elkaar danst. Als je denkt dat dit werkt, kom je echt uit een ei. Mannen met keppeltjes willen niet dansen met mannen in een Islamitisch gewaad. Die willen onder luid gejoel de vlag van elkaars land verbranden en elkaar de hersens inslaan. Hetzelfde geldt voor streng gelovigen mensen en homo’s. De utopie die je schetst bestaat niet en zal ook nooit bestaan. Je kan niet alles oplossen met een dansfeest en een buurthuis. Of stel je straks voor Armin van Buuren met een discobol naar de Gazastrook te sturen. Die drie jongens sloegen die jonge man niet in elkaar omdat ze zich gediscrimineerd voelen ze sloegen die jonge man in elkaar, omdat ze homoseksualiteit als zondig en vies beschouwen. En daarvoor mag in onze samenleving geen plaats voor zijn en al helemaal geen begrip. Je moet je schamen Mirik Milan, wie de fuck heeft jou überhaupt gekozen tot nachtburgemeester.

Related posts

4 thoughts on “Niet mijn burgemeester

 1. Fee

  Prachtig artikel met de waarheid! En dat vertegenwoordigd dan je stad, niet te geloven!!

 2. Jennifer Hopeless was al jaren geleden kandidaat nachtburgemeester, maar niet gekozen, ook al staat nog altijd niemand steviger in de Amsterdamse modder, op pumps. Dat is politiek – correcte lafheid die het fenomeen nachtburgemeester devalueert tot lege nietszeggendheid.

 3. Spookie

  Iemand reikt jouw de hand, maar jij slaat hem weg. Ook niet erg sportief. Heb jij wel de oplossing?

  1. Zurekoek

   Voor dit soort intolerantie bestaat geen excuus. Homofobie is, net als racisme, niet goed te praten. Het verdient geen handreiking, het verdient een straf.

Leave a Comment