Oprah! Oprah! Oprah!

Zou Oprah echt helemaal niets mee hebben gekregen van het seksueel wangedrag binnen het Amerikaanse medialandschap? Echt niet? Nou zal ze zelf gezien haar omvang niet zo vaak zijn lastig gevallen, maar toch. Als er dan iemand in showbizz is waarbij ik een luisterend oor voor al je problemen gevoel krijg is zij het. Gezien haar vriendschap met Harvey Weinstein was het ook bepaald geen ver van haar bed show, maar goed, laten we tante Oprah het voordeel van de twijfel geven en haar omarmen als baken van hoop in dit vrouwonvriendelijke verkrachterslandschap anno 2018. Oprah for president, Tweette NBC na haar speech tijdens de Golden Globes daarom maar. Gezien de tranen bij de aanwezige multi multi multi miljonairs die heel veel geld krijgen voor een script uit het hoofd leren zoals bijvoorbeeld Meryl Streep kan dat alleen maar goed gaan. De mensen uit Hollywood moeten ons het licht laten zien blijkbaar. Je weet wel, die mensen uit die industrie waarin iedereen massaal wordt aangerand. Die industrie met mensen die geen flauw benul hebben hoe het is om een dag, laat staan een week, jaar of heel mensenleven te moeten werken voor hun geld. Klinkt echt als een top idee!

De speech zelf was wel aardig, zij het nogal afgezaagd. Je zou een soort concept kunnen maken en het in een speech generator kunnen gooien. Oprah was vroeger arm, de eerste Oscar voor een zwarte (mag zwarte?) man was leuk, ik ben nu op eigen kracht heel rijk, vrouwen aanranden is stom. Het standaard riedeltje dat we al een jaar of twintig iedere dag in een krant of tijdschrift lezen, maar nu van iemand met 10 miljard op haar bankrekening. En als iemand met heel veel geld het zegt, is het veel meer de waarheid dan wanneer een random loodgieter het zegt, dus fuck you Joe the Plumber (Overigens moet gezegd hebben dat die leuke loodgieter in een ander daglicht kwam te staan na deze quote uit 2012: “For years I’ve said, you know, put a damn fence on the border, going to Mexico and start shooting.” ).Waarom media als NBC dit nu toejuichen tussen het roepen dat Trump niet vakbekwaam is omdat hij geen ervaring in de politiek heeft snap ik niet helemaal, maar ze is een vrouw en als bonus ook nog eens zwart en dat is meer dan 9000 diversiteitspunten op de VN diversity meter. Lekker boeiend of ze dan ook daadwerkelijk weet wat ze moet doen in het witte huis.

Oké, maar wat is dan precies mijn punt? Weet ik veel, misschien is mijn punt dat je politieke systeem kapot is als het langzaam verandert in een talentenjacht voor hele rijke mensen? Of misschien dat er toch een soort examen moet worden afgelegd voordat je mag stemmen? Dat we met z’n allen geen flauw idee hebben hoe je de wereld bestuurt, lijkt me namelijk vrij evident. Ik weet het overigens zelf ook niet, maar goed, ik ben dan ook (nog) geen presidentskandidaat.

Related posts

Leave a Comment