Blauwtjes

Soms heb je gewoon honderd Franse actrices nodig om een punt te maken. Catherine Deneuve heeft samen met 99 Franse actrices, schrijvers en zangeressen een open brief geschreven aan het uit de hand gelopen #metoo fenomeen: “Verkrachting is een misdrijf. Maar iemand proberen te verleiden, zelfs aanhoudend of onhandig, is dat niet”, pleiten de dames. Kijk, daar ben ik het nou volledig mee eens. Als expert in onhandig versieren, voelde ik me toch ernstig bedreigd. Een blauwtje lopen is al niet leuk, maar als je naast een flinke dosis schaamte ook nog eens een celstraf boven het hoofd hangt als dat leuke meisje in de discotheek geen interesse heeft, wordt de zoektocht naar een partner wel erg risicovol.

Uiteindelijk is de paringsdans van onze soort toch een spel van mannen die stoer doen en blauwtjes lopen? De grens ligt bij de erkenning dat de vrouw geen interesse heeft en daar op een gezonde manier mee omgaan. Je verontschuldigen en onder een orkaan van hoongelag terug sjokken naar je vrienden. Nee betekent nee en dat moet je respecteren. Net als dat je bij nee, hihihi, naar mijn mening nog een zachtaardige poging kunt wagen. De grens raakt echter zoek als mensen boeken gaan publiceren waar ze beroemdheden aan de schandpaal nagelen, omdat ze een schuine grap maakten. Een hork zijn is niet flatteus, maar ook niet strafbaar. Althans, dat zou het niet moeten zijn. Horken die hun gedrag niet aanpassen vinden geen vrouw en sterven eenzaam, straf genoeg me dunkt. Maar goed, neem het niet van mij aan, vraag het aan mijn honderd Franse vriendinnen.

Is politiek correct zijn uit de hand gelopen? Misschien, al is dat niets nieuws. In 2007 instrueerde een Kerstman detacheringsbureau (Ja nee echt) geen ho ho ho, maar ha ha ha te roepen. Ho ho ho klonk volgens het bureau namelijk te veel als de Amerikaanse straatterm “hoe” hetgeen kech betekent. Dat suffe te correcte gedrag is dus van alle tijden, social media maakt het gewoon nog beter zichtbaar. Aan de andere kant staan de mensen die van het woord deugen een scheldnaam hebben gemaakt. Goed fatsoen is voor mietjes die niet durven te zeggen wat ze denken. Een echte man gooit de deur in het gezicht van zijn vriendin dicht en breekt haar neus. Wij mensen zijn nou eenmaal goed in recht tegenover elkaar staan en heel hard schreeuwen om ons overdreven standpunt door te drijven. De waarheid ligt over het algemeen als een soort overreden duif in het midden. Misschien wordt het tijd om de duif wat meer te respecteren en allemaal niet zo gek te doen, heel misschien?

 

PS: Sorry dat ik fox news gebruik als referentie mama.

Related posts

Leave a Comment