Kechs

Had iemand ooit van het woord ‘kech’ gehoord voor deze week? Ik in ieder geval niet. In wereldschokkend nieuws noemde rapper Boef drie meisjes die hem een lift gaven kechs. Dit betekent iets als hoer in het Marokkaans. Nu vallen de radiostations over elkaar heen om hem te boycotten en er schande van te spreken. Nederland is ontsteld en schijnbaar verrast over het feit dat Boef, die in zijn liedjes rapt over sletten, stelen en je moeder, een seksitisch woord in de mond neemt om te refereren aan vrouwen. Zo iemand willen ze dus echt geen podium bieden.

Ik zit nog steeds glazig naar de nieuwsberichten te staren. De man zegt in zijn platen, die deze moralistische DJ’s grijs draaien, ongeveer zes keer per zin woorden als hoer, slet, straat, gun en weet ik veel wat, maar nu hij op instagram meisjes kech noemt zonder dat er een bass doorheen bonkt staat de wereld opeens op z’n kop. Het is gewoon straattaal van een vervelend ventje van 24 die het stoer vindt om kech te roepen. Waarschijnlijk heeft hij inderdaad niet een ontzettend geëmancipeerd beeld van vrouwen, maar dat is toch inherent aan zijn achtergrond (mag ik dat zeggen?)? Rappers hebben het nou eenmaal over bitches, dat zei Boef zelf ook al tegen RTL Boulevard. Dat dit niet erg geëmancipeerd is, prima, maar geef zo’n laagopgeleid stuk tuig dat op zijn 18e meteen de cel in moest dan sowieso al geen podium en ga niet pas janken om zoiets onbenulligs als een instagram post.

Ik ben de laatste die zal zeggen dat rapper Boef een goed rolmodel is voor de jeugd van tegenwoordig (sowieso hele andere muziekstijl HAHAHA, sorry), maar om hem nou het monopoly op vrouwonvriendelijkheid toe te spelen slaat nergens op. Rappers praten over bitches, dat doen ze al sinds de jaren 80 en dat weet iedereen ook al sinds de jaren 80, dus lieve politiek correcte radio DJ’s, draai Boef gewoon of doe alle andere rappers die weleens over bitches en hoes praten ook in de ban. Dan haken de laatste tien mensen die nog naar de radio luisteren waarschijnlijk wel af, maar het grote social justice doel is heilig, toch?

 

PS: Heet die oen nou “Rapper Boef” of gewoon Boef?

Related posts

Leave a Comment