Stevia extract

Het geneesmiddel voor het steeds verder groeiende obesitasprobleem is gevonden: stevia extract! In navolging van Coca Cola, hoofdsponsor van dikke mensen, gaat nu ook Lipton de zoetstof in hun drankjes vervangen met dit plantaardige goedje. Het wordt daarmee een stuk gezonder en de karakteristieke smaak blijft behouden! Althans, dat zegt Lipton. Uit betrouwbare bron (je weet wie je bent) hoor ik echter het tegendeel. Mooie herinneringen aan warme zomerdagen met een ijskoud blikje prik worden vervangen door getraumatiseerde smaakpapillen die liggen te beven op je tong na het ontmoeten van deze walgelijke plant. Waarom Lipton, waarom neem je ons deze mooie herinneringen af? Alleen maar omdat de Aarde bevolkt wordt door wezens met de impulscontrole van een crackverslaafde Jack russel.

Ik heb niets tegen light frisdrank. Ik vind het niet te zuipen en drink als ik niet dik wil worden gewoon water, maar dat sommige mensen nou eenmaal niet zonder hun dagelijkse drie liter frisdrank kunnen en je nou eenmaal vrij jong dood gaat aan zoveel suiker is een probleempje waarvoor je een oplossing moet hebben. In de jaren 70 vonden we daarom aspartaam uit, 200 keer zoeter dan suiker en je wordt er niet dik van, joepie. Je krijgt er helaas wel trek van in zoetigheid waardoor frisdrankverslaafde papzakken dan in plaats van acht, veertien zakken chips per dag eten bij hun prik. Goed voor Lays en Croky, maar alsnog geen oplossing voor de verder uitdijende bevolking. Aspartaam is ook niet plantaardig en moet van de geitenwollensokkenbridage daarom dood. Daarbij halen zij geen enkel wetenschappelijk onderzoek aan, want onderzoek is voor de media en de media is zijn stom, vraag maar een Trump.

Is er dan geen alternatief waar iedereen blij van wordt? Natuurlijk wel, gewoon suiker in frisdrank en het drinken met mate. Je hoeft geen drie liter cola per dag te drinken, echt niet, en als je dit wel doet ga je jong dood. Verantwoordelijkheid, neem het, het is jouw leven. Eberhard van der Laan rookte als een schoorsteen en betaalde daar de prijs voor. Eigen schuld, zeggen alle niet rokers terecht. Mensen die hun hele leven heel veel cola drinken worden veel te dik, krijgen suikerziekte en gaan dood aan een hartstilstand, net zo goed eigen schuld. De betutteling houdt obesitas in stand. Het geeft dikke mensen het idee dat ze er niets aan kunnen doen. Iedereen kan gezond zijn, het vergt gewoon inzet. Ik drink na werk ook liever een halve liter cola en bestel en pizza, maar in plaats daarvan ga ik 5 kilometer door de regen hardlopen en eet ik daarna een bord met groente met een glas water. Heel soms, in het weekend, vervang ik de groente met een pizza en het water met Lipton ice tea, tot verkort dus, want die ranzige meuk die ze nu in mijn blikje hebben gestopt, moet ik niet. Dank je wel, dikke medemensen.

Related posts

Leave a Comment