Broodroof

Een paar weken terug zette ik enige vraagtekens bij het stigma dat over het woord lustobject heerst. Vrouwen beoordelen op hun uiterlijk is iets dat in onze samenleving steeds minder wordt getolereerd. Deze intolerantie komt overigens zeer zelden van vrouwen die als zulks geclassificeerd kunnen worden, maar dat doet natuurlijk niet ter zaken. Katja Schuurman en Georgina Verbaan die de Geenstijlboycot steunen tellen overigens niet, want als je voor een zak geld in het bekendste rukkerskrantje ter wereld hebt gestaan, ben je onderdeel van het ‘probleem’, me dunkt. Waar het op neer komt is dat je een vrouw (mannen wel, duh) niet mag beoordelen op haar uiterlijk. Voor een uiterlijk hoeft ze (mannen wel, duh?) namelijk niets te doen. Sommige mensen hebben geluk. Die worden geboren met een wespentaille, grote tieten en prachtige blauwe ogen, terwijl anderen het moeten doen met een dikke buik, theezakjes en cellulitis. Daar kan je nou eenmaal niets aan doen. Kennis en het delen hiervan is het enige wat wij als mensheid na moeten streven. Tot diep in de nacht in dikke boeken zoeken wat andere, slimmere mensen over de mens, het heelal en ons bestaan zeiden zodat je dit op een pedant toontje in de volkskrant kan herhalen. Wel soort van in je eigen woorden natuurlijk.

Het laatste wapenfeit van deze SJW’s komt uit Spanje. Daar wil een Catalaanse politieke partij de pitspoes in de ban doen. Je weet wel, die mooie vrouwen die bij de Formule 1 over de baan paraderen. Dat mag niet, dat is seksisme en massale mentale verkrachting van die arme vrouwen die daar geheel tegen hun zin in en echt helemaal niet betaald hun werk staan te doen. De vrouwen in kwestie zullen als deze maatregel doorgaat hun werk verliezen en hun grootste kracht, een mooi uiterlijk, niet langer in kunnen zetten om een boterham te verdienen, maar dat deert niet. De intelligente vrouwen hebben ze dan toch maar mooi gered van dat onmenselijke bestaan. Dat de pitsdames voor dat prachtige uiterlijk waarschijnlijk altijd hun patat laten staan, vroeg opstaan om naar de sportschool te gaan en zich insmeren met allerlei zalfjes en middeltjes om mooi te blijven is niet relevant. Ze zijn gewoon mooi door goede genen.

En dat is meteen wat mij het meest tegen de borst stuit. Zelf ben ik gezegend met een redelijk goed werkend stel hersenen en ik kan je vertellen dat het onderhouden van een gezond lichaam een stuk uitdagender is dan het afronden van de gemiddelde HBO-opleiding. Natuurlijk, je moet wat boeken lezen, wat op papier zetten voor een scriptie en proberen niet in slaap te vallen tijdens colleges, maar elke dag weer gezond eten, jezelf naar de sportschool slepen en een uur lang zware object verplaatsen is ook zeker geen lolletje. Daarnaast krijg je in het laatste geval ook nooit een papiertje waarop staat dat je voortaan altijd gespierde armen en een wasbord hebt. Het is iets wat je een leven lang moet volhouden. Je zou bijna denken dat al die slanke vrouwen in de sportschool niet slank zijn door geluk, maar door noeste arbeid. Waarom is dat dan niet iets om trots op te zijn? Ik sprak er laatst zo’n sportschoolvrouw over. Zij wordt regelmatig nagekeken op straat en heeft daar totaal geen problemen mee. Een teken dat ze goed bezig is, vindt ze. Natuurlijk is het niet leuk als een stel viezeriken begint te sissen, maar op een respectvolle manier bekeken worden als lekker wijf kan gewoon leuk zijn. Daar schuilt wellicht het probleem van de vrouwen die op een zeepkist moord en brand schreeuwen. Bij hoge uitzondering zal niemand van hen ooit begeerd zijn door iemand van het andere geslacht. Ja, natuurlijk zullen ze best een partner hebben of hebben gehad, maar dat zal toch meer onder het schoonheid zit van binnen principe vallen. Er is niets mis met een mooi uiterlijk en er is niets mis met daar, op een respectabele manier, je goedkeuring over uitspreken. Uiteraard zijn er wel problemen omtrent vrouwenonderdrukking. Iemand in de gevangenis stoppen als ze wordt verkracht vind ik bijvoorbeeld niet kunnen. Of je zusje in elkaar slaan, omdat ze seks heeft gehad voor het huwelijk. Iemand dwingen te trouwen met haar neef, ook raar. Ik wacht geduldig op de petitie om dit wat harder te gaan boycotten. Mijn handtekening krijg je direct, maar massaal het werk van goed uitziende vrouwen verbieden, omdat jij persoonlijk vindt dat dit een vorm van verkrachting is, is niet oké. Mooi zijn is een teken van kracht. Hoe mooier je bent, hoe groter de kans op voortplanting en uiteindelijk is dat toch echt gewoon de zin van ons zinloze bestaan; ga heen en vermenigvuldigd u!

Related posts

Leave a Comment