Godslastering

De gouverneur van Jakarta is veroordeeld tot twee jaar cel wegens Godslastering. Voor de mensen die zich afvragen waarom ik een nieuwsbericht uit het begin van de 18e eeuw aanhaal, dat is niet zo, dit is vandaag gebeurd. Welke God de gouverneur heeft gelasterd mogen duidelijk zijn, die van dat geloof van de vrede en tolerantie enzo, die ene waar we allemaal niet zo gemeen tegen moeten doen, omdat het eigenlijk een heel barmhartig geloof is en wij het als domme racisten gewoon niet begrijpen. Enfin, Gouverneur Basuki Tjahaja Purnama, in de volksmond Ahok, deed het de laatste jaren uitmuntend. Zijn imago als ‘schone’ politicus en zijn doortastende optredens op het gebied van infrastructuur en veiligheid maakte hem bij een groot deel van de bevolking populair. Ook bij de laatste verkiezingen deed hij het goed, tot dat hij het waagde kritiek te uiten op het feit dat zijn tegenstanders de Koran gebruikte om mensen op te roepen niet op hem te stemmen. Hij probeerde nog uit te leggen dat hij niet per se de Koran veroordeelde, maar slechts het gebruik ervan door zijn tegenstanders, maar het kwaad was al geschied; duizenden moslims gingen de straat op en schreeuwde om zijn hoofd. Ja, letterlijk om zijn hoofd, volgens dit vredelievende geloof moet je namelijk dood als je iets slechts schrijft over de Koran. Nu hoor ik mensen alweer over elkaar heen vallen om te schreeuwen dat niet alle moslims zo zijn en dat ze laatst gewoon heel leuk naar de Albert Heijn zijn geweest met hun moslimbuurman zonder gestenigd te zijn. Leuk voor je, ze zijn niet allemaal zo, maar de bron bij degene die wel zo zijn lijkt me vrij duidelijk, DE ISLAM.

Mag je niet zeggen in een wereld waar Saudi-Arabië in de raad voor vrouwenrechten zit. Iedereen is namelijk gelijk en als jij je vrouw wil stenigen, omdat ze is verkracht moet je dat niet veroordelen, dat is een eeuwenoude cultuur die we moeten respecteren. In gesprek gaan tot ze je kop afhakken, de andere wang toekeren tot ie bont en blauw is geslagen. Zo doen we dat in het westen. Het boetekleed van onze koloniale tijd zullen we aanhouden tot in ons graf. Een graf dat met rasse schreden dichterbij lijkt te komen als we zo doorgaan. We hebben het namelijk veel te druk met onzin als het boycotten van een bijdehante, maar verder totaal ongevaarlijke website als Geenstijl. Die zijn namelijk oh zo vrouwonvriendelijk, omdat ze af en toe “hey kijk een lekker wijf”, over een lekker wijf durven te roepen. Waar zijn al deze powerfeministen met hun manifest als er in Dubai een toeriste wordt opgepakt als ze aangifte doet van verkrachting? Waar zijn ze als er een meisje in elkaar wordt geslagen door haar eigen familie, omdat ze voor het huwelijk seks heeft gehad? Niet alleen houden ze daarover hun bek, maar ze vallen nota bene een website aan die het als een van de weinigen wel durft aan te halen. Voor tegengeluid van de andere kant hebben we namelijk geen ruimte. Dat is onfatsoenlijk en moet monddood gemaakt worden.

Normaal ben ik niet fatalistisch ingesteld en roep ik zelden iets als ons einde komt met rasse schreden dichterbij. Racistisch of kortzichtig over anders denkenden ben ik al helemaal niet, maar het wordt tijd om eerlijk te zijn. Een flink deel van de islamitische wereld is nog voor het stadium van verlichting en dat zorgt in de steeds kleiner wordende wereld voor steeds meer problemen. Dit wordt, naarmate de wereld kleiner wordt, ook steeds moeilijker te ontkennen. Het is aan ons om de kinderen van dit soort fundamentalisten bij te brengen dat het denkbeeld van hun ouders fout is en dat het niet uit moet maken wie je denkt dat ons geschapen heeft. Dat het niet uit maakt of je een tulband een keppeltje of een New York Yankees petje draagt en dat je over alles je eigen ideeën mag hebben, zolang je dit recht ook aan anderen gunt. Natuurlijk moeten wij dit niet doen met geweld, maar het accepteren is een uiterste waaraan we ook niet meer vast kunnen houden. Behalve mensen moorden alleen mieren hun eigen soort uit, en mieren doen het nog uit praktisch oogpunt, om een territorium over te nemen, zo slim zijn wij allang niet meer.

Related posts

Leave a Comment