Schurkturk

De Turkse minister van buitenlandse zaken, Mevlüt Cavusoglu komt morgen gezellig naar Nederland om te pleiten voor minder democratie in zijn vaderland. Als Julius Caesar en Adolf Hitler voor hem wil Erdo zichzelf onder de brandende vlag van democratie uit laten roepen tot dictator. Oké, misschien nog niet echt een dictator, maar hij timmert lekker aan de weg. Dat vinden wij als Nederland natuurlijk nogal kudt. Democratie is onwijs gaaf en iedereen is gelijk en dit kan echt niet en we zijn allemaal ontzettend boos. Rot op, zei voor het eerst een keer niet alleen Geert, maar ook Rutte en wat andere inwisselbare maatpakken uit Den Haag. Mevlüt komt lekker gewoon toch en het antwoord van Rutte was iets in de trant van nou dan komen we je lekker geen hand geven op het vliegveld. Lekker daadkrachtig Mark!

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de Duitsers ook tevergeefs hebben geprobeerd deze schurkturk tegen te houden. Toch sprak hij afgelopen week op het balkon van het Turkse consulaat in Hamburg vol passie over het falen van de Duitse democratie, de anti Turkije propaganda in west Europa en trok hij vergelijkingen met nazi-Duitsland, iets dat papa Erdogan eerder ook al deed. Hulde voor de gastvrijheid van West-Europa en onze eeuwige trouw aan de vrijheid van meningsuiting, maar deze haat zaaiende idioot moet natuurlijk alle toegang tot het land ontzegt worden. Als wij een proces tegen Geert aanspannen voor het roepen van minder, minder, minder, wat moeten we dan aanspannen tegen iemand die ons vergelijkt met nazi’s en alle Turken oproept in opstand te komen tegen het grote boze Europa? Ze zijn al irritant als ze een voetbalwedstrijd winnen, laat staan als ze tegen ons in opstand komen.

West Europa is inmiddels zo beschaafd dat het gevaarlijk begint te worden. Dit hele probleem zou er niet zijn, als wij als land een voorwaarde stellen aan onze inwoners; je bent inwoner van Nederland en als je dat wil zijn geef jij het burgerschap van andere landen op. Je mag hier wonen, prima, maar dan stem je alleen op onze verkiezingen en laat je het politieke gerommel in je vaderland definitief achter je. Niet mee eens? Niemand houd je tegen om lekker terug te gaan. Je kiest voor Nederland of je kiest voor je land van herkomst, maar niet allebei. Heeft niets met racisme, verharding of xenofobie te maken en alles met duidelijkheid en het voorkomen van dit soort spanningen. Dat Turkije de naam van bananenrepubliek kracht bij wil zetten door een gevaarlijke dictator aan te stellen moeten ze zelf weten, maar hou je propaganda lekker in Ankara en omstreken en donder op uit Nederland.

Related posts

Leave a Comment