Trump Bashing: Meryl Streep

Drie hoeraatjes voor Meryl Streep! De vermaarde actrice gaf als brave liberaal in haar speech flink af op toekomstig president Trump. De tenenkrommende mix van ongeloof en krokodillentranen sijpelde uit de speakers van m’n TV. Voor een stinkend rijke actrice als Meryl Streep die in een villa van 3000 vierkante meter woont met sauna en meerdere zwembaden is het ook niet heel moeilijk om de problemen van de gewone man te bagatelliseren en stekeblind te blijven voor het feit dat het Amerikaanse volk zelf heeft gekozen voor Trump. Waarom rijke acteurs (en actrices) überhaupt hun mening mogen geven over politiek is voor mij sowieso een compleet raadsel. Als er nou een deel van de bevolking is dat geen enkel benul heeft van hoe een normaal mensenleven eruit ziet, is het deze groep overbetaalde coke snuivende, acht keer per jaar trouwende randdebielen uit Hollywood. Hoe kunnen mensen die nooit de deur uitgaan zonder acht man bewaking en zich uitsluitend verplaatsen per limousine of privéjet in Godsnaam een oordeel vellen over de huidige staat van de maatschappij. We vragen de circusolifant toch ook niet hoe de logistiek van de voorstelling geregeld moet worden. Door het geld en de roem leven bekende mensen in de waan dat ze iets voorstellen in de maatschappij. Ze vergeten dat ze in wezen niet meer voorstellen dan de jonglerende aap van circus Rens. We vinden het leuk om te zien en betalen er geld voor, maar als je klaar bent met jongleren ga je terug in je kooi, prop je een banaan in je bek en hou je je mond.

Natuurlijk is het incident dat mevrouw Streep aanhaalde vrij verwerpelijk. Donald Trump imiteerde tijdens een speech een gehandicapte reporter (filmpjeee). Iets dat overigens gebeurde in 2015. Gebeurde nog best veel andere dingen in 2015 waar ze bij stil had kunnen staan overigens. Zo bombardeerde de regering van superheld Obama duizenden onschuldige mensen in het Midden-Oosten plat, is er een gestage groei in het aantal aanslagen en verdronken er een gigantische hoeveelheid vluchtelingen op weg naar Europa. Dat Donald Trump in 2015 wel of niet een gehandicapte reporter imiteerde is echter reden om de aanval te openen. Beetje selectief vind je niet? Niet eerlijk dat iemand met zoveel geld en zoveel macht zo gemeen doet tegen een arme gehandicapte journalist jammerde de bejaarde multi-multi-multi-miljonair tijdens haar toespraak. Wat weet jij in Godsnaam van het hebben van geld en macht? Je hebt 75 miljoen euro op de bank staan. Als je echt zo ontzettend betrokken was, zou je drie kwart ervan schenken aan al die arme mensen waar je het zo mee te doen hebt, dan nog hou je meer over dan 99% van de wereldbevolking. Of als je het allemaal zo goed weet, waarom probeer je dan zelf geen president te worden. Als een gek als Trump het kan, waarom jij dan niet? Of is het misschien makkelijk om vanaf je high horse, met je gigantische oogkleppen op een politiek correcte speech te geven na het ontvangen van een of andere zinloze prijs voor een toneelstukje dat je voor veel geld hebt gespeeld?

Lieve circusolifant, ga terug in je kooi en bemoei je niet met het publiek.

Related posts

Leave a Comment