Vrouwen als lustobject: mag dat?

 

Afbeeldingsresultaat voor fit girls
Zij trekt nooit een kroketje uit de muur Asha

Vrouwen als lustobject zien is fout. Maar is dat wel echt zo? Voor de goede orde een kleine disclaimer: Mannen die op straat naar vrouwen sissen die voorbij lopen mogen van mij in principe best dood. Zou er geen nacht minder om slapen. Iemand die zo marginaal in staat is zijn oerinstincten te onderdrukken kan waarschijnlijk toch nooit een rol van betekenis spelen in onze toch al achterlijke maatschappij. Laat staan dat ze een keer iemand vangen en zich voortplanten. Je moet er toch niet aan denken.

Dat gezegd hebbende, moet ik toch enkele kritische noten plaatsen bij het stigma dat naar vrouwen kijken als lustobject door het feminisme heeft gekregen. Natuurlijk, vrouwen willen dat je ze respecteert om hun intelligentie, hun overtuigingskracht en het feit dat ze heel mooi blokfluit kunnen spelen, maar waarom is dat dan wenselijker dan respect hebben voor het feit dat ze mooie ogen, een slanke taille en lekkere billen hebben? Zeepkistfeministen als Asha ten Broeke brullen dan snel dat je voor een mooi uiterlijk niets hoeft te doen. Mooie vrouwen hebben goede genen, dat is puur geluk. Geldt dit echter niet net zozeer voor intelligentie? Had God bepaald mevrouw Ten Broeke een dyslectische, zwakbegaafde te maken, was ze nooit ver gekomen als journalist. Natuurlijk heeft ze er alsnog haar best voor moeten doen, maar dat meisje met dat perfecte lichaam zit ook niet de hele dag op de bank pizza’s en ijsjes te eten. Wie mooi wil zijn moet evengoed pijn lijden. Daarnaast ben ik er niet geheel van overtuigd dat alle vrouwen het heel erg vinden om gezien te worden als lustobject. In mijn sportschool staat steevast een handje vol vrouwen opzichtig met de in legging gestoken billen in de lucht rekoefeningen te doen tussen de trainende spierbundels. Dat de ogen van deze heren als een soort magneet naar hun achterwerk worden getrokken zal ze echt net niet ontgaan. Sterker nog, ik gok dat ze het erom doen. Zelfs een nette jongen als ik ontkom niet aan een vluchtige blik gevolgd door een licht geval van kwijlen. Je kan mij niet met droge ogen vertellen dat deze vrouwen niet als lustobject willen worden gezien. Natuurlijk zijn dit niet de hoogopgeleide vrouwen van onze samenleving. Ze schrijven weinig boeken en halen nooit politiek correct gezeur aan in een wekelijkse column voor de plaatselijke krant. Kunnen zij ook niets aan doen, ze zijn immers niet gezegend met een hoog IQ. Maakt dat ze dan minderwaardig aan een hautaine dikkerd als Asha ten Broeke die alleen bekend is geworden, omdat ze toevallig wat meer hersencellen heeft dan andere vrouwen? Schoonheid is, net zozeer als intelligentie, een kwaliteit. Een kwaliteit die je met hard werken kan ontwikkelen. Ongewenst lonken en roepen naar vrouwen is fout. Vrouwen zijn zeker niet per se alleen een lustobject, maar als een vrouw ervoor kiest toch een lustobject te zijn, maakt dit ze niet minderwaardig aan zeikerds die vinden dat dit de rol van de vrouw in de huidige samenleving onderuit haalt.

 

En waarom hebben de feministen die hier het hardst over schreeuwen zeer zelden het uiterlijk dat ze kwalificeert tot lustobject? Ik ga toch ook niet zeuren over de nadelen van het hebben van te veel geld.

Related posts

Leave a Comment