Lachen om ambtenaren

Afbeeldingsresultaat voor bureaucratie

Geenstijl klaagt (doet huilie huilie) vandaag over wat ambtenaren in Vlaardingen die van hun werkgever een paar Uggs cadeau krijgen tegen koude voeten. Mag onder het kopje komkommertijd, ik weet het. Het zien tien ambtenaren dus tien paar schoenen a 170 euro. Daar moet nog wel groepskorting vanaf, dus laten we zeggen zo’n 1500 euro van onze belastingcentjes. Kan je per maand zo twee vluchtelingen een uitkering van geven. Geenstijl zou geenstijl niet zijn als de daar niet een flink potje over zouden gaan janken. Erg origineel zijn ze nou eenmaal niet.

Veel leuker is natuurlijk het antwoord van de gemeente op de kritische vragen. Het stadsdeelkantoor in Vlaardingen is vrij nieuw en kostte tientallen miljoenen. Het zou een geheel klimaatneutraal gebouw zijn met warmte en koude stromingen in de vloer waardoor de temperatuur het hele jaar door zo aangenaam mogelijk kan worden gehouden. De ambtenaartjes die hun hersencellen systematisch naar de slachtbank leiden met hun geestdodende baan moeten dit immers wel gewoon op kamertemperatuur kunnen doen. Kan dus blijkbaar toch niet. Hiernaar gevraagd zegt een communicatiemedewerker van de gemeente Vlaardingen het volgende:

“De publiekshal heeft nog geen optimale werktemperatuur. We voeren een onderzoek uit naar het binnenklimaat. Dit onderzoek is gericht op de warmte- en koudestromen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn richtinggevend voor de te nemen maatregelen. De koudestromen in de publiekshal zorgen voor koude voeten bij de medewerkers die werken aan de balie. Vandaar dat de Uggs een aanvulling op hun werkkleding zijn zodat ze kunnen werken met warme voeten.”

Mocht je het een paar keer willen overlezen, geen paniek, heb ik ook gedaan. Een team van door de overheid betaalde onderzoekers gaat dus aan de slag om de warmte- en koudestromen onder de loep te nemen om zo te kijken waar de koude voeten vandaan komen. In de volgende zin wordt, zomaar ongefundeerd, al geconcludeerd dat het door de koudestromen komt. Waarom het onderzoek dan nog nodig is, weet ik ook niet. Enfin, de uitkomst van dit onderzoek zal “richtinggevend” zijn voor de te nemen maatregelen. Tot die tijd lekker modieuze schoenen voor Cobie en Sjaak die achter de balie stempeltjes op ID-kaarten zetten.

Schiet mijn klomp maar lek.

Related posts

Leave a Comment