Bestekzegels

Afbeeldingsresultaat voor rage

 

Intelligente mensen weten goed de nuance aan te brengen in een discussie. Door zich in te leven in de situatie van een ander ontdekken zij dat de wereld niet zwart wit, maar verschillende tinten grijs is. Nee geen vijftig, rot op. Die nuance breng ik in mijn stukjes ook graag aan. De werkelijkheid slechts van een starre kant belichten is immers de doodsteek voor het geschreven woord.

Dat gezegd hebbende, ik heb zo’n ongelooflijke pleurishekel aan mensen die treuzelen bij de Albert Heijn. Nee, niet milde irritatie, echt een vanuit de onderste regionen van mijn ziel opkomende en vurig brandende haat. Waarom moet je eerst naar elk product in je mandje kijken voor je het op de band legt. Dat kon je toch al doen toen het nog in het schap stond?! En ja, je moet ook deze keer weer betalen en je bonuskaart laten zien, dus pak dat ding voordat je aan de beurt bent dralende bloedhond. Het aller, aller, aller vervelendste is natuurlijk de onverlaat voor je die het scheidingsbalkje niet op de lopende band legt. De enige regel van boodschappen doen: jij legt de balk neer voor degene achter je. Dat je asociaal staat te bellen in de rij interesseert me geen fluit, zolang je maar dusdanig goed kan multitasken dat het afrekenproces vlot verloopt. Bonuskaart, betalen, inpakken en oprotten. NEE IK HOEF GEEN BESTEKZEGELS.

 

Zo, dat lucht op.

Related posts

Leave a Comment