President Trump

 

Trump is onze nieuwe president! Althans, dat zou je door de traanogen bij de NOS bijna denken. Ondanks de zekere overwinning van Hillary Clinton, dat riepen vrijwel alle media overal namelijk de hele tijd, ging Trump er met de (ruime) zege vandoor. Je zou bijna denken ze de voorspellingen niet baseerden op kennis, maar op STEM ALSJEBLIEFT OM HILLARY. Voldoende uitstraling om dit zelf voor elkaar te krijgen, had Hillary natuurlijk niet. Nou moet ik toegeven dat ik hier ook niet met een Trumpvlag langs de snelweg sta te gillen, maar een binnensmonds gegrinnik kan ik toch niet onderdrukken.

Hillary-supporters vallen krokodillentranen huilend over elkaar heen om te roepen dat er nu een vrouwenhater in het Witte Huis komt. Hilarisch natuurlijk, gezien het gejuich voor de speeches van Bill. Die zei immers niet alleen graag vrouwen te betasten, die deed dit gewoon. Afgaande op zijn vele rare uitspraken heb ik ook niet direct veel vertrouwen in zijn beleid, maar zeker weten is lastig. Als de verkiezingen ergens niet over gingen, was het toch wel de inhoud. Dit is ook niet de reden van mijn gegrinnik. Het is meer de massale fuck you van het Amerikaanse volk richting de elite. Die elite is namelijk onmiskenbaar aanwezig. Een dusdanig incompetente vrouw met zo’n grote schijn van corruptie zou zonder achterkamertjes politiek natuurlijk nooit zo ver kunnen komen in de race naar het Witte Huis. Het enige dat Trump had kunnen tegenhouden was een geschikte tegenkandidaat. Iemand met wat charisma, wat geloofwaardigheid en een gunfactor. Niets, maar dan ook echt niets van deze aspecten zie je terug bij Hillary. Ze is een vrouw, meer niet. Geen warmte, geen groot redenaar, geen gunfactor. Een zielig kijkende Koalabeer had nog meer stemmen getrokken. Zelfs de traditionele felicitatiespeech kon ze niet meer opbrengen.

De gematigde woorden van Trump na zijn overwinning zijn voor mij ook een teken dat de kernbommen nog wel even op stal zullen blijven. Misschien maakt hij er een ongelooflijke puinhoop van, maar de door iedereen zo geroemde democratie heeft gesproken. Het Amerikaanse volk wil Trump. Dat willen ze bepaald niet door indoctrinatie van een Trump georiënteerde media, maar gewoon omdat ze klaar zijn met het establishment. Het gros van het volk weet naar mijn mening totaal niet wat goed voor het is, maar het gros van het volk heeft in een democratie de macht. Dus, bek houden en Donald bellen.

Related posts

Leave a Comment