Contrast

Schattig toch?

Terwijl wij in het westen zitten te zeuren dat Trump en Hillary stom zijn executeert Kim Jong-Un luie ambtenaren met een luchtdoelraket. Hoe dit precies in zijn werk gaat is mij niet geheel duidelijk, maar hij schijnt de overtreders op een militaire school voor een luchtafweergeschut te hebben geplaatst. Geheel onterecht is het niet, want een van de ambtenaren was tijdens een vergadering met de grote leider in slaap gevallen. Hoe haal je het in je hoofd. Noord Koreaanse media spreken de berichten gek genoeg tegen. De raketten zouden door separatisten zijn afgevuurd op een gebouw vol baby koala’s. Kim Jung-Un twijfelde geen moment, stapte in een vliegtuig en viste de raketten eigenhandig uit de lucht. Per abuis zouden ze toen zijn neergekomen op de twee ambtenaren. De ambtenaren spraken vlak voor hun noodlottige einde hun liefde voor hun leider uit. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Zuid Korea denkt dat de mogelijke nieuwe terreurgolf van Un het gevolg is van zenuwen bij zijn regime over de toename van overlopers naar de buren. Steeds meer mensen ontvluchten, uit angst in slaap te vallen tijdens een vergadering, het land. Zo ontvluchte de Noord Koreaanse ambassadeur in Londen zijn huis en meldde zich in Seoul. Dat roept bij mij eerlijk gezegd vragen op over het feit dat we Noord Korea als land wel dusdanig serieus nemen om ambassades voor ze neer te zetten. Hoewel het dus niet heel goed lijkt te gaan met het regime van Un, staat zijn partij in de peilingen nog wel ver voor op de concurrentie.

 

Related posts

Leave a Comment