(Caribisch) Politiekorps is niet integer!

 

De politie in het Caribisch gebied is niet integer. Deze wereldschokkende ontdekking deed ex politiefeestbeest Gerard Bouman. Dit nieuws valt pijnlijk, of hilarisch, genoeg samen met de ontdekking van het ministerie van justitie dat Gerard zelf ook niet helemaal eerlijk is geweest met onze belastingcentjes.

Sinds maart dit jaar was hij bezig met dit onderzoek. Hij had een goed half jaar nodig om te concluderen dat ze daar niet helemaal volgens de letter van de wet handelen. Vrijwel de hele Nederlandse bevolking tussen de twintig en vijfendertig jaar kan je vertellen dat je in Willemstad je parkeerboete kan betalen met een pakje peuken en een fles rum, maar goed. Katerige ex politiemannen moeten op hun ouwe dag ook een lekker rustig baantje aan het strand hebben. Het onderzoek wijst uit dat de arme stakkers hun politieauto soms buiten werktijd gebruiken en dat er te veel overuren worden geschreven.  Schandalig natuurlijk, want de beste mensen verdienen volgens deze, overigens fantastisch vormgegeven, brochure van de politie zo’n duizend euro bruto per maand. Een prima vergoeding voor een politiekorps dat het in tegenstelling tot de problemen met al die hangjongeren hier alleen maar aan de stok heeft met vrijwel de hele Zuid Amerikaanse drugshandel.

De 1.6 euro miljoen die Gerard zelf uitgaf aan een feestje voor het politiebestuur is er niks bij. Het feit dat ons landje op het moment in crisis zat en de politie zwaar moest bezuinigen op personeel en salaris voor de gewone Jan met de Pet deerde hem blijkbaar niet. Hou jij ze arm dan hou ik ze dom, heeft hij volgens de oppositie met de minister van justitie afgesproken. Die willen nu dus weer een onderzoek naar de rol van het ministerie, want een betere kans om lekker aan stoelpoten te zagen komt zelden voorbij. Die belastingcenten moet je toch ergens aan uitgeven dus waarom niet aan lekker stoelpoetzaagonderzoek.

Ik zou zelf bijna denken dat mensen in een machtspositie hier weleens misbruik van maken en dat als je maar lang genoeg zoekt je de overheid van vrijwel elk land kan opdoeken. Dat kan je natuurlijk niet te snel doen, want dan hebben al die onafhankelijke onderzoekers geen werk meer. Dus Gerard Bouman, foei! Caribisch Politiekorps, foei! Op naar het volgende door ons betaalde onderzoek!

 

Related posts

Leave a Comment