Ferdy Roet – Loterijverlies

Even voorstellen; Ferdi R(oet), voorzitter van de stichting loterijverlies. Rijdt een Lamborghini en woont in een Villa in het rustieke Bergen. Vanuit dit landhuis neemt hij het op voor mensen die de Staatsloterij niet hebben gewonnen. Die mensen zijn namelijk boos. Zij dachten namelijk de Staatsloterij te winnen, omdat je op TV altijd van die mensen ziet die de Staatsloterij winnen. Misleiding, vinden zij. R zamelde van iedereen wat centjes in en stapte naar de rechter. Gek genoeg was de hoge raad het met hem eens. De Staatsloterij vergat in hun spotjes namelijk te vertellen dat niet verkochte loten ook meespelen. Oeps. Doen andere loterijen ook hoor riepen ze! Nou en, boetekleed aantrekken en snel een beetje. Trots melde R dat hij zijn best ging doen zoveel mogelijk geld van de Staatsloterij af te troggelen. Garantie kon hij z’n cliënten natuurlijk niet geven.

Wat er nou precies gedaan is met die ruim zeventien miljoen weet iedereen niemand. Zeker niet aan die Rolls Royce, Lamborghini en Bentley in ieder geval, zegt R. Pertinent onjuist, zegt hij zelfs. Pertinent, dan weet je dat hij het echt meent. Zoals alle betrouwbare ondernemers heeft hij een hoop werkzaamheden laten uitvoeren door een brievenbusfirma op Isle of Man. Een schimmig vennootschap waar hij zelf echt zeker pertinent niets mee te maken heeft. Dit vennootschap zamelde bijvoorbeeld voor zo’n tweeënhalf miljoen euro wat handtekeningen in. – De meeste gedupeerde zijn namelijk ouder dan zeventig en hebben geen e-mail. Weet je hoe duur postzegels zijn tegenwoordig!?-  Tja, dan rijzen de kosten al gauw de pan uit. Wel makkelijk verdient voor zo’n vennootschap. Kan je een leuke auto van kopen.

Enfin, de gedupeerden voelde zich weer gedupeerd, maar nu door degene die namens hen de Staatsloterij wilde duperen. Nu dagen zij R voor de rechter die daar weer woedend over is en dat liet blijken door hun advocaat op z’n bek te slaan. Niets zet je onschuld meer kracht bij dan fysiek geweld. “Ik maak je kapot”, schreeuwde hij er ook nog even achteraan. Dat zal hem leren.

De slachtoffers zijn nu dus weer slachtoffers. Na een hartverscheurende achtbaan van emoties staan ze nog steeds met lege handen. Zoveel jaar geleden met eurotekens in de ogen twinkelend een lot gekocht. Dat kan bijna niet meer mis gaan, de miljoenen komen vanzelf. De hartverscheurende realisatie dat sommige mensen toch ook niets winnen. De plotse komst van de koene ridder die het opneemt voor de kleine man. Die koene ridder die met alle centjes de horizon tegemoet rijdt. Arme, arme mensen.

GA GEWOON WERKEN VOOR JE GELD STELLETJE ZEIKERDS.

 

Related posts

Leave a Comment