Hoezee voor de koning

Afbeeldingsresultaat voor amalia hoesten

 

Koningshuis bashen is de laatste tijd weer hip. Logisch ook wel aangezien we onlangs te horen kregen dat Amalia op haar 18e anderhalf miljoen euro van de staat krijgt. Het arme schaap kan immers nooit een andere baan krijgen dan staatshoofd en van al dat zwaaien naar enthousiaste plebejers word je best wel heel erg moe. “Populisme”, noemt Mark Rutte de kritiek. We hebben dat ooit besloten en daar gaan we nu jaren later niet meer aan tornen. Alle in het verleden genomen besluiten moet je namelijk nooit terugdraaien. Dat is fout. De geschiedenis maakt geen fouten, kijk maar in een geschiedenis boek.

Anyway, half Nederland grijpt dit dus aan om maar weer eens op een zeepkist te springen en heel hard WIJ WILLEN GEWOON EEN PRESIDENT, te scanderen. Dat is eerlijker en levert fucking goede televisie op. Kijk maar naar Amerika. Dat de aanwas van presidentskandidaten in Amerika net zo democratisch is als de stoelgang van Abu Bakr Al-Baghdadi interesseert ons niet. Daar houden wij gewone burgers ons toch niet mee bezig joh. Wij willen gewoon om de vier jaar in zo’n klein hokje een rood kruisje neerzetten en dan op instagram posten dat wij onze bijdrage aan de democratie hebben geleverd. Dat de stemcriteria vooral neerkomen op leukste stropdas, mooiste haar en witste tanden zeggen we er niet bij. Een goede kritische analyse als: “Hij zegt gewoon wat hij denk”, is meer dan genoeg om de keuze te rechtvaardigen.

Het volk weet namelijk wat goed voor het is. Dat zie je aan alles. Zet bijvoorbeeld een keer Man bijt hond of Hart van Nederland op. Gerda uit Wakkerdam die haar kat al 39 jaar kwijt is, maar zeker weet dat ie nog leeft. Laat dat stemmen maar aan haar over. Liever een door Gerda gekozen staatshoofd dan een dikke puber die voor anderhalf miljoen een paar keer per jaar naar het klootjesvolk komt kijken. Dat dit klootjesvolk dat helemaal fantastisch vindt is verder niet belangrijk. Het is ondemocratisch en het moet weg.

Geld is natuurlijk ook een belangrijke drijfveer voor de Willie-haters onder ons. Wij moeten namelijk al die belasting betalen op ons toch al veel te lage loon. Dat blijkt niet eens waar te zijn. Belgische hobby-professor Herman Matthijs berekent al jaren wat we in Europa kwijt zijn aan onze staatsvorm. Toegegeven, wij hebben het duurste koningshuis van West-Europa, maar geven alsnog minder uit dan Frankrijk aan hun president. Hah!

Dat ons Koningshuis niet meer is dan een stel reserveduitsers die na de 80e jarige oorlog rijkhalzend ons republiekje van zeven onafhankelijke provincies overnam om zichzelf te verrijken zeg ik er lekker niet bij. Dat is toch al heel lang geleden en de helft van ons land weet waarschijnlijk niet eens wat de 80 jarige oorlog is.

 

Hoezee voor de Koning.

Related posts

Leave a Comment