Ik hou van mij

Afbeeldingsresultaat voor narcist

Heb jij al een lifecoach? Je kan niet vroeg genoeg beginnen met zelfverbetering. Volgens mijn levenscoach hou ik niet genoeg van mezelf. Ik ben vaak bezig rekening te houden met wat mensen van mij vinden. Een grote fout meent hij. Altijd jezelf zijn, ook al vinden andere mensen dan stom. Zij zijn dan zelf stom en moeten oprotten. Ik praat bijvoorbeeld weleens opeens door mensen heen. Gewoon een rare ADHD-achtige kronkel. Ik doe het ook niet expres. Vaak zeg ik dan meteen sorry. Foei! Moet ik niet doen. Mensen moeten gewoon accepteren dat ik zo ben, stoppen met hun verhaal en mij beleefd uit laten praten.

Door geen aandacht te schenken aan de mening van anderen kan ik leren echt van mezelf te houden. Hetgeen dan weer zal resulteren in het vervullen van mijn potentie. Als je echt wil, kan je namelijk alles worden waar je van droomt. Het is wel belangrijk je droom in stapjes te verwezenlijken. Of zoals Ernst-Jan Pfauth zegt:

“Tot ik me door de zelfverbeteringsreeks realiseerde: een grote prestatie is niets anders dan een lange aaneenschakeling van dagelijkse onopvallende taken.”

Een opmerking die mij echt de ogen heeft geopend. Oefening baart kunst. Iets dat ik me nooit realiseerde tot het visionaire stuk van Pfauth. Ik licht nu sinds een aantal weken dagelijks mensen op voor kleine bedragen zodat ik over een jaar of tien klaar ben om bankdirecteur te worden. Een mooi voorruitzicht dat, zo belooft mijn coach, ik zonder problemen zal verwezenlijken als ik echt in mezelf geloof en echt gewoon dwars door mensen heen blijf praten zonder me te verontschuldigen. Het belangrijkste is namelijk dat ik mezelf ben en als je dat niet zint, rot je maar lekker op.

Related posts

Leave a Comment