Pleur op

Afbeeldingsresultaat voor rutte pleur op

 

Vandaag type ik een stukje met alleen m’n rechterhand. Dit is geen statement over mijn veranderende politieke voorkeur, maar geboren uit pure noodzaak. Ik heb namelijk mijn pols gebroken. Dat krijg je, als je op je 32e op een skateboard gaat staan. Van vallen komt overigens opstaan en bij m’n tweede poging kon ik het wel, maar dat terzijde. Ik heb nu dus tijd over voor andere dingen. Althans, dingen die je kan doen met een hand terwijl je de andere hand omhoog houdt alsof je iets aan de juf wil vragen. Verrassend smalle categorie overigens, God heeft goed nagedacht toen hij bedacht er twee per persoon te geven.

Het ziekenhuis dus. Als je ziet wat voor mensen er komen, zou je bijna denken dat de staat opdraait voor je ziektekosten. Wil je socializen met je medebezoekers adviseer ik een cursus pools, Arabisch en een slechte nachtrust. Dat helpt bij het boos worden om alles. Als je goed hebt geslapen hebt lijkt het namelijk wel te billijken dat een man die wordt binnengereden met een hakbijl in z’n voorhoofd voorrang heeft op je zere teen. FOUT! Het is niet eerlijk, het is racisme en ik wil nu je manager spreken. Daar betaal je dus zoveel premie voor en daarom zijn alle dokters overspannen. Hordes buitenlanders mensen die kwaad zijn op de dokter dat ze pijn hebben en dat dit niet per Goddelijke interventie direct is genezen als ze in groten getale door de draaideur naar binnen rollen. Koop een pleister en pleur op (haha Rutte-grapje).

Ik kom net terug uit het ziekenhuis waar een aardige mevrouw een nucleair goedje in mijn arm spoot zodat de botten in mijn pols oplichten bij een foto. Dat is fucking briljant! Een nerd als ik kon de vraag of er wellicht superkrachten in het verschiet liggen natuurlijk niet onderdrukken. Tot dusver nog niets, maar ik hou jullie op de hoogte. Enfin, in het ziekenhuis doen ze dit soort futuristisch klinkende dingen om je beter te maken en het enige dat die mensen naar hun hoofd krijgen is gejengel van uitkeringstrekkers die de frustraties over hun onderdrukte bestaan botvieren op een ieder die er vanwege hun ambt toe gedwongen wordt te luisteren. Misschien dat patiënten die niets mankeren voortaan toch zelf moeten betalen? Scheelt je waarschijnlijk zo’n 50% zorgkosten. Of misschien moeten dokters onbeleefde mensen gewoon wegsturen? Scheelt zo’n 50% overbevolking.

 

 

 

Related posts

Leave a Comment