Praten met je mond vol

Koninklijke Horeca Nederland onderhandelt met Nintendo over het verhogen van het aantal Pokemon in restaurants. De belangenorganisatie wil hiermee de noodzaak tot converseren tijdens het diner wegnemen. “Veel mensen hebben toch niets om over te praten en werken in de horeca is al erg genoeg zonder al die uitgebluste stellen die tussen de gangen door met een vacante blik naar de muur staren”, aldus woordvoerder Ron Vleuten. Door het verhogen van het aantal Pokemon wil KHN de noodzaak tot conversatie dus ook tussen twee gangen door wegnemen.

Behalve het wegnemen van pijnlijke stiltes ziet de branchevereniging ook voordelen voor het personeel. “horecapersoneel wordt nu vaak gedwongen interesse te veinzen in het levensverhaal van eenzame restaurantbezoekers zonder vrienden”, gaat Vleuten verder. “Ook de zelfmutilatie opwekkende grappen als’; Nou willen afrekenen, ik ben bang dat het moet? Hahaha, zullen minder voorkomen, hetgeen de productiviteit en levensvreugde van het horecapersoneel ten goede zal komen”.

Komende weken wordt het nieuwe concept getest in het Amsterdamse resaurant De Blauwe Gier. Mensen zonder smartphone zal logischerwijs de toegang tot het etablissement worden ontzegt.

Related posts

Leave a Comment