Gevoel voor humor

“Ken je De speld? Je weet wel, die hilarische satire-website met nep nieuws. Ik dacht dus in mijn grenzeloze vertrouwen (arrogantie), dat kan ik vast ook. Bij dezen ga ik jullie dus doodgooien met soortgelijke berichten. Gewoon, omdat ik denk dat ik grappig ben. Boze stemmen negeer ik met liefde.”

Talent mag geen struikelblok zijn voor succes

Groenlinks pleit maandagochtend in de Tweede Kamer voor extra subsidie voor cabaretiers zonder succes. “In wat voor land leven we, als alleen mensen met gevoel voor humor hun geld kunnen verdienen als cabaretier”,  vraagt fractievoorzitter Jesse Klaver zich hard op af. Klaver wil de subsidie vooral halen uit de inkomsten van meer succesvolle cabaretiers: “Iemand als Youp van ’t Hek of Najib Amhali verdient meer dan genoeg om een deel, zeg zo’n 60%, af te staan aan hun minder getalenteerde collega’s”.

Als voorbeeld noemt Klaver Filemon Wesselink. “Filemon hebben wij in het geheim gebruikt als testpersoon voor dit project. Iedereen die kritisch kijkt, ziet direct dat Wesselink geen enkel talent bezit. Hij is niet eens knap”, lacht Klaver. “Door flinke subsidies aan de publieke omroep te beloven in ruil voor zendtijd voor deze talentloze zak patat, hebben we er voor gezorgd dat hij nu bij het grote publiek bekend is. Als het op TV kan, waarom dan niet op het podium?”

Geert Wilders reageerde furieus: “Dit draagt verder bij aan de islamisering van de samenleving”.

Filemon zelf was niet bereikbaar voor commentaar op dit nieuws.

Related posts

Leave a Comment