Floor & Michiel in Thailand #3: Hippies smell

Als je alle hippies van Pai in een rij naast elkaar legt, heb je een hele lange rij hippies. En ze vinden het vast nog leuk ook, die luie LSD-likkers. Ik heb zelden zoveel hippies bij elkaar gezien. Niet zo heel raar aangezien ik nooit naar hippiefeesten ga en nog nooit in San Fransisco ben geweest, maar mijn God. Mensen zitten in een kringetje op straat liedjes te zingen. Nou ben ik best ruimdenkend, maar ik slim nog liever een kilo paddos dan dat ik hand in hand in een kring hippies kumbaya ga zingen.

Ter zake. Pai is echt fantastisch. Al het mooie van Thailand, maar dan zonder de vervelende mannetjes die je voor een fortuin in hun tuktuk naar de overkant van de straat willen rijden. De mensen zijn vriendelijk, het bier kost niets en met een gammel helmpje en een verstand op nul kan je er heerlijk met een rotgang door de bergen scheuren met een opgevoerde scooter. Voor de mannen onder ons, calculeer een klein meningsverschil met uw wederhelft in over de aan te houden snelheid. Waar ik van mening ben dat je een modderige bocht best met 80 kan nemen, zijn er stemmen in mijn sociale omgeving die dit betwijfelen.


Ja ja leuk die foto, gas erop

Na ons een weekje braaf te hebben ingehouden, besloten we ons een keer te bezatten in de plaatselijke cocktailbar. Een cocktailbar die gek genoeg gevuld scheen te zijn met half corporaal Nederland. De zin, hey ik ken haar uit Bussum is in Pai nog vaker voorbij gekomen dan de zin, Hey sexy guy, magic mushroom? Ondanks de overdaad aan Nederlanders – We zien liever geen Nederlanders op vakantie ondanks het feit dat we zelf mede schuld hebben aan het aantal Nederlanders. Net zoiets als zeuren dat het zwembed stinkt terwijl je er in staat te zeiken – was het best een geslaagde avond. De volgende ochtend blijkt een kater in een extreem vochtig tropisch klimaat niet ontzettend fijn te zijn. Wereldschokkend. Met gevaar voor eigen leven tussen boeren zigzaggend door over de snelweg scheuren doet nochthans wonderen.

Het regenseizoen kregen we in Pai ook eindelijk vol op ons dak. Een uur lange typhoon met bijbehorende regenbui legde Pai letterlijk en figuurlijk plat. Een deel van het regenwoud was over de electriciteitsmast gewaaid waardoor de stroom overal uitviel. De stinkende hippies konden hun geluk uiteraard niet op met de stad die nu geheel verlicht werd met kaarsen en op een verhoging ronkende scooters die met hun voorlicht een kraampje verlichten. Dat laatste is overigens slecht voor het milieu dat vinden hippies volgens mij niet leuk, maar goed.


Echte mannen drinken bier aan een tafel met alleen blonde vrouwen

Stiekem zou ik nog weken in Pai kunnen blijven en de hele dag rondscheuren op een scooter. Vroeg of laat gaat dit echt fout en eindig ik als bosje bloemen aan de kant van de snelweg. Ook het nachtleven in Pai is perfect. Lekker rustig, aardige mensen, goedkoop bier en geen mensen die je een armband met de tekst suck my big black gook cock willen verkopen (ja dat hebben ze echt). Het feit dat ik als een soort oliesjeik aan tafel zat met zes blonde vrouwen en de bijbehorende jaloerse blikken van de andere mannen deden ook niet af aan de eindscore. Helaas moeten we nu naar het zuiden waar we op een wit strand cocktails gaan drinken aan een cocosnooit terwijl een Thais meneertje met een groot bananenblad wat wind in onze zwetende hoofden wappert. Kutleven.

 

Disclaimer: Geen tijd voor spellcheck, sue me.

Kaaaaah

Related posts

One thought on “Floor & Michiel in Thailand #3: Hippies smell

  1. […] Floor & Michiel in Thailand #3: Hippies smell […]

Leave a Comment