Floor en Michiel go to Thailand: Special price

 

Verbazingwekkend genoeg is mijn vliegtuig voor de zoveelste keer niet neergestort en schrijf ik dit vanuit een Thais Internetcafe met een airco waarvan een ijsbeer longontsteking krijgt. Dit kolderieke etablissement bevindt zich in de prachtige hoofdstad van het noorden; Chang Mai of, vrij vertaald, de nieuwe stad. Een magische plek waar ik jullie later meer over zal vertellen. First things first.

Bangkok. Mijn God wat is het daar heet. Het klimaat in Bangkok is het best te vergelijken met een dikke vrouw in de overgang. Een vrouw die overigens ook veel rookt. Vanaf het vliegveld moesten we nog een half uurtje in de taxi om aan te komen bij onze eerste stop: Het Millennium Hilton, want backpacken is voor mietjes. Helaas was het spitsuur en stonden we in de file. De taxichauffeur was wel erg aardig en had voor ons een special price, gewoon omdat wij zo aardig waren, echt waar.


backpacken is afzien

Na even (Oke, 4.5 uur) onze jetlag weg te hebben geslapen, trokken wij het bepaald niet pittoreske Bangkok in. Gewapend met een landkaart en een zonnebril opzoek naar Koh San road. Twee straten en zeven liter zweet verder besloten we een tuktuk aan te houden, ja dit is veel gevaarlijk dan vliegen, hou je bek. Weer een special prijs alleen voor ons. Hebben wij even geluk. Op Koh San road besloten wij even te gaan zitten om te lunchen met een Chang biertje en een kopje soep. Een soep die gek genoeg is vernoemd naar een film van Tony Jaa. Ik heb m’n vriendin beloofd om geen poep-en-pieshumor te gebruiken, maar een ijsblokje in een frituurpan gooien is er niets bij. Wel extreem lekker trouwens. De soep dan, niet de gevolgen van de soep op een westerse maag.


lekkerrrr

Helaas moeten we de luxe van het Hilton al na een dag achter ons laten en trekken we naar het noorden met een vliegtuig van AirAsia. Als dat niet neerstort weet ik het ook niet meer. Mocht vrouwe Fortuna mij, net als alle Thaise taxichauffers, goedgezind zijn, komt er wellicht een deel twee van mijn reisverslag vanuit Thailand. Blijf mijn blog dus vooral in de gaten houden. Of kijk naar vliegtuigongelukken op Nu.nl, wat jij wil.

Ka pun kap.

Related posts

Leave a Comment