Michiel op reis: Ardennenoffensief

Als enthousiast cultuurproever bezoek ik graag plekken met een historische significantie. De Belgische Ardennen, het Waterloo van Hitler, het dak van Luxemburg en een prima plek om een paar dragen bier te zuipen, varkens te pesten en uit een kajak te vallen.

Een leuke vakantie hoeft niet ver weg te zijn. Drie uurtjes hobbelen over een, vermoedelijk door Mohammad Ali en Michael J. Fox aangelegde, snelweg en je bent in de prachtige Belgische Ardennen; vol heuvellandschappen, koeien en reservefransen die geen woord Nederlands spreken ondanks het feit dat alle borden in Wallonië tweetalig zijn. De openbaring dat ik Frans ook niet versta als men het een paar keer op steeds luidere toon herhaalt is overigens wel waardevol, maar dat terzijde.


Hier at Godfried zijn Bouillon

Het hoogtepunt van dit weekend was de kajaktocht van ruim drie uur waarbij we door een norse Waal het water in werden geschoven met de tekst: “Beware, get there before six and be quiet in the boat or it falls over.” Aangezien still zijn bepaald niet mijn sterkste kant is zat ik niet geheel verrassend binnen een uur ondersteboven in mijn kajak een bodemonderzoek uit te voeren. Best lastig overigens, zo’n volgelopen Kajak omdraaien. Gelukkig konden de dames die als alternatief het kasteel van Godfried van Bouillon hadden bezocht er kostelijk om lachen. Eikels.


Kapseits, ksapteit, kaptsiet, kapseist

Een andere aanrader is de levensgevaarlijke toch door de grotten van Han. Een barre tocht door grotten van zeventien kilometer lang. Een verkeerde stap en niemand zal je ooit vinden. Althans, dat zei de gids dacht ik. De grote groep vierjarige kinderen schreeuwden er nogal vaak doorheen. Nou heb ik niet per se een hekel aan kinderen, ik ken zelfs mensen met kinderen, maar waarom ontwerpt er niemand een keer een muilkorf voor die beesten. Je neemt een blaffende hond toch ook niet mee naar de bibliotheek.

Nog een incident dat mijn kijk op de mensheid voorgoed heeft veranderd, deed zich voor op de zondagavond. Het schijnt dus mogelijk te zijn met een groep mensen in het openbaar een voetbalwedstrijd te kijken, bier te drinken en daarna niet alles kort en klein te slaan. Bizar volk, die Belgen.


Wanneer begint het vechten??

Nog wat losse feitjes:

  • Ik ben te oud voor de trampoline
  • Nederland moet Vlaanderen annexeren
  • Een krat met rotte appels in je achtertuin is geen boerenmarkt.

Binnenkort ga ik naar Thailand, nee niet daarvoor ik ga met m’n vriendin. Blijf mijn prachtige blog dus vooral in de gate houden, want het wordt gegarandeerd enig.

Au revoir

 

 

Related posts

Leave a Comment