Iensrecensie

Een trieste zuurpruim die heel veel komma’s gebruikt om te laten zien dat hij verstand heeft van eten. Het is het soort mens waar Satan bij de poorten van de hel zijn neus voor ophaalt, de absolute onderkant van de samenleving: de Iensrecensent. Mocht je dit lezen en denken, maar ik schrijf ook recensies voor Iens? Mooi, bij dezen: Ik haat je, iedereen haat je en toch ga ik niet naar een restaurant als de Iensscore te laag is.

Vanaf vandaag neem ik daarom wekelijks drie recensies van Iens onder de loep. Uiteraard om op te komen voor de restauranthouder die anoniem de grond in wordt geboord door laffe internethelden en daarnaast om mijn drang naar het beledigen van de wereld te voeden. Dus ben jij, of ken jij iemand wier restaurant door zo’n anonieme loser de grond in is geboord. Stuur mij even een link en ik zet het hieronder.

Amor – Utrecht

Iravatie00013,
Score: Argumentatie: 3 Taalgebruik: 1 Interpunctie: 1 

“We dachten een keer we gaan tapas eten met ze tweeën en deze restaurant was erg druk buiten en leek gezellig dus dachten gaan een poging wagen.

Zeer slecht , alles kwam te gelijk aan brood (zonder bestek) , voorgerecht en hoofdgerecht. (behalve drinken dan , dat kwam later , wat je eerst zou moeten krijgen voor dat je alles krijgt…).

Het eten was ook daarnaast tegen gevallen zeer slecht , te weinig tapas gekregen wat op menu staat en besteld hebben. (hadden een tapas menu voor 2 de luxe)
Bijgerecht kregen we niet moesten er wel voor betalen..
Het eten smaakte nergens naar , kip was rauw en was gewoon na mijn mening vies. Meer dan de helft laten staan..
Daarnaast deden ze er niet veel aan..
Kregen 2 drankjes gratis door al het gedoe er omheen maar daar zat geen prik in..

Duur grapje en tijd verspilling geweest en jammer van een leuk dagje uit geweest in Utrecht..
GEEN aanrader voel me gewoon in de maling genomen door die mensen BAH!”

De argumentatie is begrijpelijk, maar beneden peil. “Alles kwam te gelijk aan”. Lijkt me vrij logisch in een tapasrestaurant, zo werkt dat concept nou eenmaal. “Kip was rauw en was gewoon na mijn mening vies. Meer dan de helft laten staan..” Prima, maar volgende keer zou ik een rauwe kip helemaal niet opeten, is vrij gevaarlijk.

Taalgebruik bij deze recensent is matig. Het is dit restaurant niet deze. Tegelijk is één woord. Voor een reeks hoort een dubbele punt. Zo kan ik nog even doorgaan.

De interpunctie is ook al weinig haute couture. Aan het einde van een zin hoort een punt, geen komma. Op enter drukken doe je aan het einde van een alinea, niet gewoon zomaar af en toe. Ik vermoed een defect toetsenbord of een later stadium van parkinson, want de punt wordt steevast een aantal keer te vaak ingedrukt.

Een vrij tegenvallende recensie. De vele willekeurige enters maken het een warrig geheel en de schrijfstijl wijst op een ernstige linguïstische handicap. Ik raad deze recensie dan ook aan niemand aan.

Amor – Utrecht

Sam13
score: Argumentatie: 0 Taalgebruik: 5 Interpunctie: 3 

“Pan con gamba’s a la plancha y Alioli. De naam doet heel wat vermoeden, maar die verwachting komt niet uit….. Welgeteld 4 gamba’ s….”

Sam’s argument is dat de naam van dit gerecht veel doet vermoeden. Waarschijnlijk staat de 13 in zijn naam voor zijn IQ, want het is gewoon Spaans voor brood met gegrilde garnalen en aiolie. Klinkt allemaal heel mooi in het Spaans ik weet het. Er staat echter nergens een kwantiteit, eikel.

Het taalgebruik is weinig mis mee. Het is immers een recensie van één zin. Niet echt een A for effort Sam.

Waarom zoveel puntjes. Wat wil je hiermee zeggen? Vind je jezelf gevat? Ik niet.

Deze recensie is kut. Ik doe de lengte met mijn oordeel eer aan.

 

Babbels – Haarlem

Turkeystick
Score: Argumentatie -3 Taalgebruik: 2 Interpunctie: 6

“Knabbels”
Zo snel geven we geen onvoldoende, maar het etentje op 2de Kerstavond bij het overigens leuk gedecoreerde Babbels (alsof je in Engeland bent) was voor mij en mijn vrouw niet echt geslaagd (1ste keer hier).

Vooraf gereserveerd via couverts.nl met een Xmas-gift voucher (mijne was 10 euro), bij de opmerkingen aangegeven, dat we met ons dochtertje van bijna 3 en zoontje van 8 maanden zouden komen.
Bij binnenkomst wel van harte welkom geheten door de vrouwelijke oberin, die nogal paniekerig over kwam (“maar jullie hadden met 2 personen gereserveerd”). Voortaan goed de hele reservering lezen.
Ook de verordonnering (zonder nog naar een andere, vriendelijkere oplossing gekeken te hebben), dat we onze kinderwagen moesten inklappen, kwam niet prettig over en werd zodoende door ons ook terzijde geschoven. Met wat passen en meten was er nog ruimte naast onze tafel om de wagen in vol ornaat te laten staan (te meer daar we ook boodschappen onderin de wagen hadden).

Gelukkig bracht een van de mannelijke obers hierin wat tegenwicht, maar helaas kwam hij ‘bij ’t installeren’ met een waardeoordeel. Nou ben ik geen horecabeest, maar werk ik in een ander segment met klanten om te weten, dat je jezelf nooit moet inlaten met wat voor waardeoordeel dan ook jegens jouw klanten (van binnen denken wat je wil).
Mijn vrouw en ik hadden wat woordenwisselingen met elkaar over hoe onszelf te installeren rond de tafel; de (jonge) mannelijke ober zei hierop, dat hij dit nooit had met zijn vriendin, waarop mijn vrouw subtiel antwoordde te wachten, totdat hijzelf eventueel ook kinderen zou hebben.
Tsja, net als vele andere mensen in Haarlem (en elders ter wereld) heten wij helaas ook geen Ken & Barbie.

OK, eind goed al goed (qua installatie) en gingen we ons (eindelijk) verlekkeren aan de menukaart.
Ik (vooraf een goede tomatensoep) ging voor de boterzachte ossenhaaspuntjes en mijn vrouw voor de sate van kippendijen met bijpassende (groente)garnituur, bakje rauwkost en gebakken aardappelen.

Wat kwam, was niet helemaal, zoals op de website/menukaart stond.
De ossenhaaspuntjes waren voor mij frituurvet hard, mijn bakje rauwkost ontbrak en de (groentegarnituur) bestond uit gebakken reepjes paprika (wel variatie qua kleuren, rood en groen) en welgeteld 4 peultjes (of was het een lange peul in vieren gesneden ?!). Wellicht zat er nog 1 plak courgette bij, maar deze meende ik achteraf ook niet gezien te hebben.
Mijn vrouw had -afgezien van dat het kippenvlees qua kwaliteit niet ’t beste was (verwachtten we ook niet)- maar 2 stokjes sate (terwijl minimaal 3 doorgaans de standaard is)); zij had wel een (klein) bakje rauwkost en als groentegarnituur iets van 1 gebakken paprikareep, 1 schijf courgette en 1 peul.
De gebakken aardappels waren wel OK, maar qua groentegarnituur was het dus allemaal zeer karig.
De koffie Babbels smaakte voor mij wel OK.

Ontevreden, met (paprika)knabbels in mijn mik, zijn we huiswaarts gegaan.

De aardsvijand van al het horecapersoneel ter wereld: ouders met kinderen die nog in een luier schijten. Wij zijn ouders dus iedereen moet wijken voor onze veel te dure kinderwagen met huilende strontfabriek erin.  Kinderen van nul en drie worden niet gezien als volwaardig gast. Daarom denken ze dat jullie een tafel voor twee willen. Een plastic flesje vullen met een deel heet en een deel koud water en wellicht een potje babyvoeding in de magnetron pleuren, wordt niet gezien als couvert, hoogstens als storende afleiding. En waarom heb je boodschappen in je kinderwagen? Breng die gewoon eerst naar huis, Satan. Dat je drie of vier stokjes saté verwacht, is jouw probleem. Je kan ook gewoon een echt gerecht bestellen en voor een stokje saté naar de snackbar op de hoek lopen.

Turkeystick doet zijn best een goedlopend verhaal te schrijven. Hij geeft zijn recensie zelfs een naam:”Knabbels”, hahaha wat geestig, zeker een Knabbel en Babbelgrap, loser. Waarom hij het woord oberin (Duits voor hoofdverpleegster) gebruikt, mag Joost weten, maar gezien zijn gedrag is het niet ondenkbaar dat we met een nakomeling van een prominente Duitser uit de jaren veertig te maken hebben. Het gebruik van het woord subtiel is onjuist. De opmerking van je vrouw is niet subtiel. Het is eerder onbeleefd. Koffiebabbels is één woord.

De interpunctie is al even irritant als het verhaal (en ik vermoed de man) zelf. Meneer is ontzettend fan van de komma. Bij elke komma wordt je argument kracht bij gezet, moet hij gedacht hebben.

Deze man mag van mij in één rijtje worden geplaatst met mensen als Caligula, Stalin en Pol Pot. Ik roep Babbels dan ook op een foto te publiceren zodat deze man de toegang tot iedere openbare eetruimte ontzegt kan worden. Ik haat je.

Related posts

Leave a Comment