Negermoppen

 

De verhuftering van de samenleving. De nieuwste slogan uit het vroeger was alles beter-kamp.

Naïeve schattebouten denken dat het menselijk ras steeds minder tolerant wordt. Het is alsof ze leven in een soort omgekeerd land. Het massale uitroeien van de lagere klassen, anders geaarden of anders gekleurden uit de geschiedenis zijn ze compleet vergeten. Waarom? Een paar kutventjes van twaalf hebben onder een foto van de donkere spelers van Oranje wat negergrappen gezet. Ethisch onaanvaardbaar natuurlijk, maar niet meer dan dat.

Het grootste gedeelte van het menselijk ras is dom. Koppel dit aan het feit dat bijna het hele menselijk ras bestaat uit zelfzuchtige teringlijers en voeg het toe aan een wereldwijd podium zonder enige drempel (Facebook, Twitter) en het resultaat is wellicht te betreuren, maar geenszins verrassend. De enige verandering met een jaar of vijftig geleden is social (of is het sociale) media. Iedereen kan tegenwoordig op een spreekwoordelijke zeepkist gaan staan en allerlei onzin de digitale wereld in braken.

Die vier kleuters en hun misplaatste Pietenmoppen representeren voor moraalridderend Nederland echter opeens ‘de samenleving’, of in sommige gevallen zelfs ‘de wereld’. Dat steeds meer landen instemmen met het homohuwelijk en Amerika tegenwoordig een heuse neger als president heeft, weegt niet op tegen het onbeschrijflijke kwaad van Jeffrey, Wesley en Gino die het grappig vonden om ‘FC Piet’ onder de foto van een paar donkere miljonairs te zetten. Spring met z’n allen op de barricade, het einde is nabij.

Natuurlijk blijven grappen over slavernij en racisme voor altijd ‘too soon’, maar om nou een rechtszaak aan te spannen tegen een onderontwikkeld stukje tuig dat er met een uiterste intellectuele inspanning in is geslaagd om met slechts een paar spelfouten één racistisch zinnetje op Facebook te plaatsen? Stuur dat belastinggeld dan lekker naar Syrië, of homoseksuelen in Iran die worden onthoofd als ze worden betrapt met Grinder op hun iPhone.

Voor de goede balans de volgende moppen:

– Waarom moet een Nederlander altijd kreunen als hij klaar komt?? Omdat het uit eigen zak komt

– Wat is een Nederlander die overhoop is geschoten? gatenkaas

– Waarom trouwen blondjes nooit met Nederlanders ? Zo dom zijn blondjes nu ook weer niet

 

Related posts

Leave a Comment