Uitlaatklep Strikes Back

Er zijn tegenwoordig nogal wat mensen bang dat Facebook en Whatsapp de gegevens van de gebruikers delen met instanties.

Voor deze mensen heb ik de volgende boodschap: Niemand wil jullie bespioneren. Het enige dat jullie met elkaar gemeen hebben, is een leven dat zo kleurloos, saai en triest is, dat je tijd hebt om je druk te maken dat Facebook misschien met iemand gaat delen dat je vanavond lekker met een kop thee een half uur hebt zitten schijten met een Libelle op je schoot.

Denken jullie nou echt dat er mensen op op internet zitten te speuren en de informatie van iedere huis, tuin en keukenmongool naar Al Qaeda sturen om jullie het leven zuur te maken? Je vrienden zitten al niet te wachten op je hersendodende statusupdates. Laat staan je denkbeeldige vijanden. Ben je echt zo bang voor globalisatie en duistere instanties die je te grazen willen nemen? Fiets lekker met een bomgordel tegen het Vredespaleis aan. Of het binnenhof op, weet ik veel.

Ik weet zeker dat het dezelfde mensen zijn die na een testperiode van achthonderd jaar nu al weer beginnen te zeuren dat een OV-Chipkaart eigenlijk niet zo handig is. NEE ECHT!??! Wat kan het wie dan ook nou schelen of je plaatsbewijs van papier of plastic is. “Ja, nu moet je steeds in en uitchecken”. Heb je geen armen ofzo? Hoe veel moeite is het om die cellulitisworst twintig centimeter op te tillen en je Hello-Kitty portemonnee tegen dat ding te houden als je uitstapt. “Ja, maar soms zit ik gewoon lekker te Facebooken en dan denk ik er niet aan als ik uitstap”. RAAAAAAAAAAAAH.

 

 

Related posts

Leave a Comment