Devolutie

Een kickbokser vindt zijn pornoster vriendin in bed met een ander en slaat haar het ziekenhuis in. Wat had je dan verwacht?! Wat maakt het hem überhaupt uit. Is hij boos dat ze het niet heeft gefilmd? Of dat het slechts één persoon was en niet zevenentwintig potige Russen die haar om beurten te grazen namen met hun gigantische Soviet-worst? Laat dit soort mensen toch lekker hun gang gaan. Natural selection zei Darwin. Mensen die zo dom zijn dat ze hierdoor verrast worden, evolueren stap voor stap weg uit onze soort.

In de afgelopen honderd jaar zijn we van één miljard naar bijna zeven miljard mensen vermenigvuldigd op ons planeetje. Gezondheidszorg is leuk, maar wat gebeurt er als het echt vol wordt? Hoeveel domme mensen kan je op een bol zetten voordat ze elkaar beginnen af te maken? Kunnen we geen prenatale IQ-test invoeren? Een portier naast de verloskundige neerzetten die beslist of het kroost de wereld in mag? Erg lullig natuurlijk. Misschien een IQ test voordat twee mensen het zonder condoom mogen doen? Het heeft een hoog 1984 gehalte, maar op een gegeven moment kunnen we niet anders, toch?

Hoelang kan je tegen de doodstraf zijn voordat je je realiseert dat het misschien echt nodig is? Zelfs een groot tegenstander als ik vind het moeilijk argumenten aan te dragen tegen de ter doodveroordeling van een kindermoordenaar. Het is goedkoper, kost minder ruimte en gaat overbevolking tegen. We gaan op deze manier ten onder aan ons eigen moreel besef. Ik ben blij dat ik niet tweehonderd jaar later ben geboren, want dan zou ik misschien rond gaan lopen met een groot wit bord met de tekst: The end is nigh!

 

 

Related posts

Leave a Comment