Stop met school!

De studiebeurs wordt in 2017 afgeschaft. We moeten bezuinigen, het is niet anders. Allemaal de schuld van vervelende, trotse ouders die weigeren op vroege leeftijd toe te geven dat hun kinderen te dom zijn om door te studeren. Nee Petertje is echt een hele intelligente jongen. Hij loopt wel achter met rekenen, lezen, schrijven en elke denkbare vorm van inzicht, maar dat heeft allemaal te maken met randzaken. Randzaken? Ja je weet wel, iets met sociaal ofzo.

Uiteindelijk haalt Petertje met veertig uur bijles per week en drie privéscholen van 20.000 euro per jaar toch met de hakken over de sloot zijn HAVO in zeven jaar. Op naar het HBO! Vier opleidingen en tien jaar later besluit Petertje toch maar gewoon vuilnisman te worden en zijn academische aspiraties vaarwel te zeggen. Tien jaar is Petertje gesubsidieerd door de overheid bij het betalen van zijn collegegeld. Tien jaar weggegooid geld dus. Allemaal door zijn achterlijke moeder die niet wilde onderkennen dat het IQ van Petertje uit slechts twee cijfers bestaat. Zelfs toen hij in groep zeven nog met enige regelmaat zijn gum zat op te eten en op tafel zat te kwijlen.

Liefde maakt blind. Het verbloemt niet alleen de stinkvoeten van je nieuwe vriendin, maar maakt het blijkbaar ook totaal onmogelijk om in te zien dat je bevruchte eitje is uitgegroeid tot een zwakzinnige met de hersencapaciteit van een goudvis. Is overigens niet erg, niet iedereen hoeft professor doctor meester in de hogere wiskunde te worden. Het zou alleen zoveel geld schelen als ouders hier eerlijk naar zouden kijken en hun kind zouden aansporen een vak te leren in plaats van koste wat kost een nutteloos papiertje te halen waarmee je zonder enige vorm van intelligentie toch nooit een baan zal vinden.

Stop de crisis, vertel je kind dat hij achterlijk is!

Related posts

Leave a Comment