Trouwen is voor homo’s

gay

Trouwen, het meest achterhaalde instituut van onze beschaving. Een principe dat stamt uit de tijd dat een de vrouw een man moest vinden om bizons kapot te schieten, zodat zij wat te eten had tijdens het geven van borstvoeding. Daarnaast was er nog de kerk, die nogal afkeurend stond tegenover het voortijdig beëindigen van een huwelijk.

Beide peilers zijn echter geleidelijk verdwenen. De opkomst van emancipatie en de ontkerstening van de samenleving hebben er voor gezorgd, dat een huwelijk alleen nog rust op de zin van de partners om af en toe eens lekker te rollebollen. De kinderen zijn natuurlijk ook een reden, maar gezien het schrikbarende aantal kinderen met gescheiden ouders kunnen die koters ons over het algemeen aan ons reet roesten.

De weerzin tegen het homohuwelijk is dan ook op z’n zachts gezegd ironisch te noemen. Het grootste slachtoffer van een scheiding, een kind, kan niet eens voortkomen uit zo’n huwelijk. Het enige obstakel voor het homohuwelijk is de Bijbel. Diezelfde bijbel vertelt ons echter ook dat God het verwerpelijk vindt als we scheiden. Een huwelijk is een verbintenis voor het leven, “tot de dood ons scheidt” enzo. Is het dan niet zo dat mensen die het homo-huwelijk willen verbieden ditzelfde willen doen met echtscheidingen? Natuurlijk niet, dat zou immers niet hypocriet zijn.

Stel je medemens voor om scheiden strafbaar te stellen en je wordt afgedaan als dictatoriale idioot. Stel voor om het homohuwelijk te verbieden en je krijgt bijval van een aanzienlijk deel van de bevolking. Mensen zijn gek, of misschien gewoon dom. Wie zonder zonden is werpe de eerste steen. Dus zolang het scheidingspercentage van heterohuwelijken niet op nul procent staat, moeten we misschien maar stil zijn over het homohuwelijk.

Related posts

Leave a Comment