Rare Russen

poetin

Vladimir Poetin heeft het niet zo op homo’s. Ondanks de handreiking dat ze wel mogen komen kijken deze winter, lijkt het hem geen goed idee dat ze met minderjarigen over hun ‘levensstijl’ praten. Homoseksualiteit is immers besmettelijk. Voor IOC / NSF-baas Thomas Bach is het geen aanleiding de spelen te boycotten. De spelen brengen dit probleem juist goed aan het licht. Bach, een Duitser, heeft dat waarschijnlijk gezien in 1936, toen de spelen een nogal opzichtige reclame campagne voor het regime van Adolf waren.

De spelen boycotten treft louter de ‘gewone’ man. Spelen verschaffen werkgelegenheid en dat verschaft op zijn beurt geld voor de gewone man. Deze gewone man moet wel hetero zijn anders wordt hij door een groep Neo nazi’s in elkaar geslagen, maar dat terzijde. Olympische Spelen zijn volgens Bach geen eerbetoon aan het land, maar aan de sporters.

Toch is het enige dat ik mij nog kan herinneren van de spelen in China dat die Chinezen heel goed synchroon kunnen trommelen. Een indrukwekkende openingsceremonie die de Chinese cultuur op prachtige wijze tentoonstelde. Wellicht dat ze bij de ceremonie in Sotsji een groep homo’s laten aftuigen?

De hele wereld pretendeert begaan te zijn met de rechten van minderheden. Nu het er op aan komt houden we echter gezamenlijk ons mond. De enige manier om Rusland duidelijk te maken dat dit soort intolerantie geen plek heeft in de 21e eeuw, is door dit prestige project van Poetin te dwarsbomen. Gewoon lekker thuisblijven met z’n allen. Die gouden medailles kan de organisatie best naar Sven opsturen. Hij had ze toch wel gewonnen.

Het is inderdaad jammer voor de atleten die vier jaar hebben toegewerkt naar dit toernooi, maar sport is nou eenmaal bijzaak. Een zeer belangrijke bijzaak, maar nog steeds niet meer dan dat. Ik maak mij zelden schuldig aan dit soort moralistisch gezever, maar dat de Olympische Spelen zonder probleem plaats kunnen vinden een land met zo’n achterlijke, achterhaalde opvatting over homoseksualiteit slaat nergens op. Boycotten die hap.

Related posts

Leave a Comment