Idiocratie

“Net lekker zitten kakken, nu nog een Cola’tje-tik en dan naar bed.”

Niemand zit te wachten op de laatste vijf minuten van jouw dag. Gebruik die vijf minuten om een boek te lezen, een band te plakken, een website te bouwen of wat dan ook. Doe iets constructiefs met je zinloze leven. Wellicht doe je per ongeluk iets interessants waar mensen wel wat aan hebben als ze het lezen op je hyperactieve Twitter-account.

Einstein zei ooit iets interessants. Oké wel meer dingen, maar dat terzijde. Zodra technologie onze sociale interactie overstijgt krijgen we een generatie idioten. Nou wil ik geen afbreuk doen aan lieve Albert, maar ik denk niet dat hij gelijk heeft. De geschiedenis van de mensheid zit vol met idioten. Twitter en Facebook hebben er simpelweg voor gezorgd dat we er meer van merken. 

De crisis kon daarom ook eigenlijk niet uitblijven. Het is nog een wonder dat het zo lang zo goed ging. Al die idioten op internet hebben namelijk stemrecht. Patty Brard mag voor een deel bepalen wie ons land regeert. Net als de vrouw met zevenendertig katten die bij Hart van Nederland kwam vertellen dat ze denkt dat God een kat is. Democratie is leuk en eerlijk, maar misschien moet het maken van beslissingen toch overgelaten worden aan mensen met een IQ van minimaal drie cijfers. Kunnen we in ieder geval teruggaan naar de tijd dat zware criminelen (verkrachters, moordenaars) hun stemrecht voorgoed verloren?

Gelijkheid is onzin, nobele onzin, maar wel onzin. Een vijfendertigjarige hersenchirurg is niet gelijk aan een vijfendertigjarige voetbal-hooligan die bij z’n moeder woont. Iedereen is vrij om te kiezen wat hij doet. Kies je ervoor door het leven te gaan als een gewelddadige idioot verspeel je het recht mee te beslissen over de politiek van het land. Nog steeds eerlijk, maar dan zonder dat naïeve geblaat over gelijkheid.

Is een IQ-test voor het mogen uitbrengen van een stem dan echt zo oneerlijk? Niemand zit te wachten op een zwakbegaafde minister van financiën. Of een geretardeerde Minister-president. Logisch, voor dat soort baantjes moet je nou eenmaal intelligent zijn. Waarom dan niet voor het meebepalen wie die baantjes mag uitvoeren?

Nu ga ik lekker douchen, een boterham eten en hardlopen in het zuiderpark #Yolo#Eten#fitness

Related posts

Leave a Comment