De Triviant-generatie

“Helaas hebben we besloten door te gaan met kandidaten die beter in het profiel passen. Bedankt voor uw interesse in onze organisatie.”

Als menig schoolverlater een Euro kreeg voor elke keer dat ze dit in hun mailbox zien staan zou het sociale zekerheidsstelses direct kunnen worden opgedoekt. Kleine kanttekening is wel dat dit niet geldt voor mensen met minder dan twee linker handen. Iedereen die zonder handleiding een IKEA-bed inelkaar kan zetten heeft de banen immers nog steeds voor het oprapen. Banen zijn schaars, maar als je internet storing heeft moet iemand het toch echt repareren.

Blijkbaar is er dus toch iets mis met het studiestelsel in Nederland. Hoe kan het zo zijn dat er nog steeds honderden zo niet duizenden mensen studies als communicatie, psychologie, geschiedenis of sociologie starten, terwijl het vrijwel zeker is dat je hierdoor na je studie buitenspel staat. Natuurlijk hoeven de studies niet te verdwijnen, maar enige waarschuwing zou wellicht op zijn plek zijn. Wellicht een eerlijke slogan als “Wil jij later genoeg vrije tijd hebben en altijd winnen met Triviant? Studeer geschiedenis aan de Universiteit Leiden.” Veel meer dan dat kan je er (helaas) niet meer mee doen op het moment.

Er is gewoon niet meer genoeg te doen. We hebben alles ontdekt, alles uitgevonden, overal een middeltje voor. Er is simpelweg onvoldoende ruimte voor zes miljard mensen om iets zinnigs met hun dag te doen. In het verleden bracht een fikse wereldoorlog hier af en toe een oplossing voor. Naast het verdwijnen van een halve generatie jonge mannen brengt het een hoop werkgelegenheid met zich mee. Behalve aan het front ook in de industriele sector. Natuurlijk propageer ik hier niet het starten van de derde wereldoorlog, maar het zet je toch aan het denken.

Zolang Putin niet besluit dat Moeder Rusland meer ruimte nodig heeft zullen a-technische mensen het toch moeten doen met een baantje als Senior Junior Medior Hr managing partner-assistent to the general regional manager operations. Lekker brieven tikken met je academische werk en denk niveau. Misschien je kinderen toch maar meer met technisch LEGO laten spelen.

Related posts

Leave a Comment