Het jaar van het paard

De straten staan vol met tuig en de nitraatbommen vliegen me om de oren. De mooiste dag van het jaar is aangebroken, de laatste. Volgens Wikipedia zijn er dit jaar best wat hoogte en diepte punten geweest. Zo was het permanent-met-een-fles-whiskey-in-de-goot-liggende Ierland dit jaar voorzitter van de Europese Unie, kregen zowel Prins Friso als Michael Schumacher een Darwin award en plantte Willem Alexander zijn forse achterwerk op onze troon. Oké vooral dieptepunten als je het zo bekijkt. Een positieve uitzondering is de nieuwe paus die in tegenstelling tot zijn voorganger uit de Star Wars trilogie best een hippe kerel blijkt te zijn. Sloopdecrisis.nl heeft zijn werk helaas nog niet gedaan en volgens de – tegenwoordig appetijtelijke – nieuwslezeressen van de NOS blijft dat voorlopig ook nog wel zo.

Het kan uiteraard altijd slechter, want vanaf morgen is Griekenland de voorzitter van de EU-raad. Wellicht dat Duitsland Uli Hoeneß meteen kan uitroepen tot hoofd van de belastingdienst. Het is natuurlijk erg democratisch, maar wellicht dat een land enige kwalificaties moet hebben om dit voorzitterschap te krijgen. Niet het hele continent financieel kapot maken zou bijvoorbeeld een begin zijn. Er zijn natuurlijk ook positieve dingen te melden. Het is vanaf volgend jaar een stuk eenvoudiger om goedkoop je huis te laten verbouwen. Onze Oost-Europese mede EU’ers mogen namelijk vanaf nu lekker onbeperkt in Nederland komen wonen. Een cursus Roemeens downloaden van Pimsleur lijkt me geen overbodige luxe.

De echte successen gaat ons landje echter boeken op sportief gebied. Zo kan het wereldkampioenschap in Brazilië ons eigenlijk alleen ontgaan als Arjen Robben zijn glazen benen weer beschadigt en kunnen de Russen alle schaatsmedailles alvast op sturen naar onze Sven. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor onze Hockeydames, maar echte mannen kijken daar niet naar voor het sportieve aspect.

Het jaar van het paard, zoals de Chinezen het noemen, belooft dus veel goeds. Tijd om zestig liter champagne te drinken en vol goede moed alle goede voornemens te verbreken. BOEM.

Related posts

Leave a Comment