Moederskindje Mark

Mark Rutte kijkt de laatste weken zo vaak als een boer met kiespijn dat het wellicht tijd wordt om zijn torentje in te ruilen voor een boerderij in Twente. Wel met stal, daar kan hij dan zijn oude koeien bewaren. Nog niet zolang geleden waren we met z’n allen dolblij. Eindelijk een premier die soms glimlacht en niet overkomt als of zijn mond onophoudelijk vol zit met tanden. Balkenende afzeiken blijkt achteraf makkelijker dan het zelf wél goed doen. Wie had dat gedacht.
De laatste weken hebben we er voor gekozen om maar weer eens te zeuren over de almaar stijgende werkloosheid. Rutte’s reactie hierop? Hij vindt het jammer dat er steeds minder mensen een baan hebben. Bedankt Mark, die woorden kunnen wij als Nederland in onze zak steken. Inruilen voor een salaris wordt lastiger, maar wetende dat je aan ons denkt maakt die lege rekening toch wat verdraaglijker  Gevraagd naar oplossingen blijft het, zoals altijd, vaag. Een goed akkoord met de sociale partners is noodzakelijk en mijn kabinet geeft veel geld uit aan de bestrijding van jeugdwerkloosheid en werkloosheid onder ouderen. Hoeveel geld hij aan wie heeft uitgegeven blijft hij ons echter schuldig, dus we moeten hem maar op zijn blauwe ogen geloven.
De goedlachse, open, directe, integere communicator van een jaar geleden heeft dus plaatsgemaakt voor een norse in cirkels pratende zuurpruim, die het eigenlijk zelf ook allemaal niet meer weet. Best lastig zo’n land regeren, zegt hij, als hij ’s avonds thuis komt tegen zijn moeder. Oké dat is flauw, Mark woont al bijna drie jaar niet meer bij zijn moeder. Ze is ondertussen namelijk echt te oud om zijn kleding te wassen, waardoor Mark heeft besloten zijn spulletjes te pakken en de wijde wereld in te trekken. Natuurlijk hopen wij als trouwe onderdanen dat hij snel een vrouw vindt die kan invallen voor moederlief. Een man mag overigens ook best, het is immers een vrij land en wat zou er geëmancipeerder zijn dan een homoseksuele premier. Typisch iets Nederlands, zou ik bijna zeggen. Dus bij deze Mark, vertel het ons, we vinden het prima!

Naast het feit dat het erg vooruitstrevend zou zijn, zou de timing van Rutte’s hypothetische onthulling ook geweldig zijn. Heel Turkije valt de laatste weken over ons heen, omdat wij het gore lef hebben gehad een door zijn ouder mishandeld jongetje in een liefdevol gezin te plaatsen met twee moeders. Het jongetje werd in Turkije geslagen, maar dat is natuurlijk niet half zo erg als opgroeien in het Soddom en Gomorra dat het homohuwelijk is. Premier Erdogan van Turkije droeg onze Mark op om een minister-overleg te houden over deze grove misdaad tegen de menselijkheid. Dit werd door Rutte echter resoluut van de hand gewezen. De instanties in Nederland kijken eerst of de achtergrond van een kind aansluit bij kinderen, maar als die aansluiting niet gevonden kan worden, gaat het welzijn van het kind voor. Dus niet de hopeloos achterhaalde opvattingen van een middeleeuws geloof. Voor deze woorden krijgt Mark van mij hulde, of een stikker op zijn schrift, het is mij om het even.

Related posts

Leave a Comment