Geloof je het zelf

God. Geen begrip heeft in de wereldgeschiedenis voor meer verdeeldheid gezorgd. Zijn het er veel, een paar, maar één? Is het een oude man met een baard of een olifant met zes armen? Bestaat hij überhaupt wel? We zullen het er nooit over eens worden. Niemand weet het zeker, al zijn er veel mensen arrogant genoeg om dit te claimen.

Stiekem hoop ik dat Zeus op mij staat te wachten als ik bij de poorten van de hemel kom. Voor eeuwig samen met hem de verbaasde blikken van christenen en moslims bekijken als hij ze begroet. Wie gelooft er nou nog in Zeus, volgens mij bijna niemand. Een god die in een stier verandert en zo een vrouw bezwangert, dat kan toch helemaal niet joh. Los daarvan leek het Constantijn destijds slimmer om Christenen te gedogen dan ze net als Nero te veranderen in levende kaarsen.

Hoewel ik me niet kan voorstellen dat er voor mij meer leven na de dood is dan voor de mier die ik net van de onderkant van mijn schoen af schraap, hoop ik van wel. Wie wil er nou niet eeuwig in een paradijs rondrennen. Al denk ik dat de kans groter is dat ik als progressieve heiden voor eeuwig met mijn ballen in een kampvuur moet hangen.

Of is het allemaal een verregaande consequentie van een smoesje van de overspelige vrouw van een timmerman. Dat zou misschien wel de mooiste uitleg zijn. Wat het ook is, kunnen we met z’n allen ophouden elkaar op te blazen en in stukken te hakken? Dank u.

Related posts

Leave a Comment